Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Amasya İlahiyat Fakültesine sıfır atık belgesi

REKTÖR YARDIMCILARI PROF. DR. RECEP KÜRKÇÜ, PROF. DR. HALİL APAYDIN VE SIFIR ATIK KOMİSYON BAŞKANI ÇETİN ALPASLAN, ZİYARET ETTİKLERİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ŞUAYİP ÖZDEMİR’E TEMEL SEVİYE SIFIR ATIK BELGESİNİ TESLİM ETTİLER.

10.02.2021
115
A+
A-

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel Seviye ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Kürkçü, Prof. Dr. Halil Apaydın ve Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, ziyaret ettikleri İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’e temel seviye sıfır atık belgesini teslim ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi’nin önemine değinen Prof. Dr. Özdemir, “Atıkların geri dönüşüm yoluyla kazanılmasının çevre politikalarına olduğu kadar ülke ekonomimize de olumlu katkıları oluyor. Bizler de Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak bu alandaki çalışmaları doğru planlayarak ve yöneterek sürece destek olma yönünde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Çevre bilinci, atık yönetimi, geri dönüşüm, enerjinin korunması ve sürdürülebilirlik alanlarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden biri olma misyonuyla hareket eden Amasya Üniversitesi bünyesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak kısa sürede tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlattıklarını hatırlatan Sıfır Atık Komisyon Başkanı Çetin Alpaslan, “Rektörlük binasında başlattığımız atık oluşumunun engellenmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması yönündeki çalışmalarımızı tüm yerleşke ve birimlerimizde yaygınlaştırmak, çevremizi ve geleceği korumak için çalışmaya, bu alanda yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürkçü ise, “Kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanımının sağlanması amacıyla büyük atılımlar gerçekleştiren Amasya Üniversitesi, tüm birim ve alanlarında yürüttüğü sıfır atık çalışmalarına hız vererek, sıfır atık kumbaraları ve katı atık biriktirme kutuları yerleştirerek çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması ve yeşil bir üniversite için atıkları geri dönüşüme kazandırıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.