Site Rengi

DOLAR 32,2610
EURO 34,7666
ALTIN 2.405,30
BIST 10.238,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Amasya’da çiftçilere 20 ton yonca tohumu dağıtıldı

AMASYA’DA HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN UYGULANAN YEM BİTKİLERİNİN ÜRETİMİNİN DESTEKLEMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERE 20 TON YONCA TOHUMU DAĞITILDI. DAĞITIM TÖRENİNE KATILAN AMASYA VALİSİ MUSTAFA MASATLI, “BU PROJE İLE HALİ HAZIRDA 25 BİN DEKAR OLAN YONCA EKİLİ ARAZİLERİMİZE 6 BİN DEKAR DAHA İLAVE YAPIYORUZ” DEDİ.

23.03.2021
81
A+
A-

Amasya’da hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için uygulanan yem bitkilerinin üretiminin desteklemesi projesi kapsamında çiftçilere 20 ton yonca tohumu dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Bu proje ile hali hazırda 25 bin dekar olan yonca ekili arazilerimize 6 bin dekar daha ilave yapıyoruz” dedi.

Amasya’nın tarım, sanayi ve turizm ekseninde gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Vali Masatlı, “Tarım denince hem bitki üretimi, hem meyvecilik, hem de hayvancılık birlikte düşünülmelidir. İlimizde tarımın nasıl gelişip büyüyebileceği hakkında paydaş kurumlarımızla bir yol haritası belirleyerek Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmalara başladık. Bu kapsamda İl Özel İdaremizin sulama yatırımlarını en az 4 kat arttırıyoruz. Bunun dışında meyvecilikteki rekabet gücümüzü arttırmak için çeşitli türlerde fidanları üreticilerimize teslim ettik. En son geçen hafta incir fidanlarının dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün ise hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacı doğrultusunda yonca tohumu dağıtımı yapıyoruz” diye konuştu.

Hayvancılıkta en büyük girdiyi yem maliyetlerinin oluşturduğuna değinen Mustafa Masatlı, “Sürdürülebilir bir hayvancılık için ucuz ve kaliteli kaba yem olmazsa olmazdır. Hayvan türlerinin daha verimli hale gelmesiyle, yem ihtiyacı da artmıştır. Bu yüzden yem altyapımızı güçlendirmek zorundayız. Yılda birkaç kez hasat edilebilen bu bitki çok yıllık olduğundan bir kez ekildiğinde yüksek verim sağlamaktadır. Bizde ilimizdeki hayvancılık faaliyetleri için gerekli kaba yem ihtiyacını karşılamak için, yonca ekim alanlarımızı arttırıyoruz” şeklinde konuştu.

Rakamlara bakıldığında 200 bin adedi geçen büyükbaş ve 250 bin adede yaklaşan küçükbaş hayvan varlığıyla Amasya’nın bölgesinde başı çeken illerden biri olduğunu hatırlatan Masatlı, “Bu sayıları daha da yukarılara çekmek için çalışmalıyız. Bu proje ile hali hazırda 25 bin dekar olan yonca ekili arazilerimize 6 bin dekar daha ilave yapıyoruz. Devletimiz çiftçimizin daha çok üretmesi için her türlü imkanı sağlamaktadır. Bu aşamadan sonra görev üreticilerimize düşmektedir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.