Site Rengi

DOLAR 32,3734
EURO 34,7567
ALTIN 2.412,81
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Anadolu Üniversitesi ’Amorium’ kazılarına devam ediyor

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ARKEOLOJİ-SANAT TARİHİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ (ASTAM) BÜNYESİNDE DÜZENLENEN SEMİNER DİZİSİNİN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SEMİNERDE PROF. DR. ZELİHA DEMİREL GÖKALP, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE TÜRK TARİH KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENEN AMORİUM KAZILARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

22.02.2021
82
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (ASTAM) bünyesinde düzenlenen seminer dizisinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Seminerde Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp, Anadolu Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu tarafından desteklenen Amorium kazıları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Gökalp’ın, Amorium ve kazılar tarihçesi ile birlikte 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında elde edilen sonuçları dinleyiciler ile paylaştığı seminerde, kazı çalışmalarında bulunan seramik, sikke, maden gibi buluntular ile beraber yapı bakiyelerinin işlevleri ve ait oldukları tarihsel dönemleri hakkında ulaşılan veriler de değerlendirildi. Ortaçağ’da, Anadolu’da kentsel, idari ve kültürel gelişime ilişkin mevcut boşluğu doldurmakta büyük katkı sağlayan Amorium Kazıları’nın öncelikli hedefinin, Roma ile Osmanlı dönemleri arasında kentteki yerleşimin incelenmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökalp, Amorium kentinde koruma, sergileme ve ziyaretçi güzergâhlarının belirlenmesi yönünde “Arkeolojik Alan Yönetimi” oluşturularak kültürel mirasın korunması, tanıtılması ve turizm potansiyelinin arttırılması yönünde çalışmalar da yürütüldüğünü vurguladı.

Anadolu Üniversitesi resmi YouTube kanalından canlı yayınlanan ve Doç.Dr. Rahşan Tamsü Polat’ın “Eskişehir İli Yüzey Araştırmaları” başlıklı semineri ile devam edecek olan ASTAM seminer dizisinin kayıtlarına, http://ana.do/2WR adresi üzerinden de erişilebiliyor. Seminer dizisi ile ilgili detaylı bilgileri içeren duyurular ise Anadolu Üniversitesinin resmî web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.