Site Rengi

DOLAR 32,5878
EURO 34,8455
ALTIN 2.503,43
BIST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Anaokulunda kuklalı eğitim

ADANA’NIN CEYHAN İLÇESİNDE BİR ANAOKULU ÖĞRETMENİ “VANTROLOG” EĞİTİMİ ALARAK ÇOCUKLARA KUKLA İLE EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI.

28.04.2021
98
A+
A-

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir anaokulu öğretmeni “vantrolog” eğitimi alarak çocuklara kukla ile eğitim vermeye başladı.

Mürüvvet- Mahmut Kayhan Anaokul öğretmeni Merel Çokaklı, öğrencilerinin daha başarılı olması ve anlattığı derslerin akıllarında kalması için internet üzerinden araştırma yaparak “vantrolog” eğitimi aldı. Öğretmen aldığı eğitimle sesi bir başkasından geliyormuş gibi konuşabilme, kendi normal seslerini kullanmadan başka ikinci bir ses daha çıkartabilme ve ağzını açmadan konuşma yeteneğine kavuşarak çocuklara kukla ile eğitim vermeye başladı. Çokaklı sınıfa getirdiği iki kuklaya da “İbo dede” ve “Güneş” ismini verdi. Çocuklara özellikle, saygı, sevgi, merhamet, yardımlaşma gibi değerler ile başta Atatürk olmak ise Türk büyüklerini anlattı. Vantrolog öğretmenin bu eğitiminden sonra çocukların daha başarılı olduğu ve dersleri daha iyi anladıklarını kuklalarla sanki bir arkadaş gibi oldukları görüldü. Çocuklar özellikle “İbo dede” ile öyle bir bağ kurdu ki onun elini öpenler bile olmaya başladı.

Çokaklı, eğitimin daha kalıcı hale gelmesi için kuklalı eğitime geçtiklerini belirterek, “Bu kuklaları kullandığımız zaman çocuklarda öğrenme daha kalıcı oluyor. Kuklalarımızı bütün derslerde kullandık. Kuklalar sınıfımızın artık bir öğrencisi gibi oldu. Çocuklar, onlarla duygusal bir bağ kurdukları için eğitim daha kalıcı bir hale geliyor. Çocuklar pandemi sürecinde ev içerisinde kaldılar, dijital dünya ve sosyal medyaya takıldılar. Bende çocuklarımızın bunlardan biraz daha uzak kalmalarını sağlamak için ve daha yaşayarak öğrenebilecekleri eğitim modeli olarak kuklalarla bir şeyler yapmayı istedim. İnternetten bir moda tasarımcısıyla görüştük ve istediğimiz şekilde tasarlattık. Kuklalarımızın isimleri Güneş ve İbo dede. Çocuklar kuklaları kucaklayıp, dokunmak ve yanlarında oturmak istiyorlar” diye konuştu.

Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Koçer ise öğretmenin vantrolog eğitimi alarak çocuklara daha iyi bir eğitim vermeye çalıştığını ifade ederek, “Vantrolog eğitim Adana ve Ceyhan’da daha önce yapılmamış bir şey. Burada öğrencilerimize değerler eğitimi başlığı altında saygı, sevgi, merhamet ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu çağ grubundaki öğrencilerimizde özellikle kukla eğitiminin çok ciddi etkisinin olduğunu fark ettik. Ceyhan’da diğer anaokullarımızda da aynı şekilde yaygınlaştırarak kazandırmaya çalışıyoruz. Bu eğitim modelinin sonuçlarını çok ciddi sahada görebiliyoruz” dedi.

Öğrenciler ise kuklaları sevdiklerini onlarla oyun oynadıklarını, şarkı söylediklerini, kuklalarla ders yapmanın daha güze olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.