Site Rengi

DOLAR 32,4635
EURO 34,8297
ALTIN 2.424,59
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur; “2012 yılında yapılan modelleme Antalya’da tsunami riski olduğunu ortaya koydu.”

ANTALYA KENT KONSEYİ ÜYELERİNE 1-7 MART DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AFET FARKINDALIĞI EĞİTİMİ SUNUMU YAPILDI.

04.03.2021
92
A+
A-

Antalya Kent Konseyi üyelerine 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet farkındalığı eğitimi sunumu yapıldı. Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, Antalya’da tsunami riski olduğunu belirterek; “2012 yılında ODTÜ’den bir akademisyen Akdeniz’de yaptığı modellemeyle Antalya’da tsunami riski olduğunu ortaya koydu. Sahildeki alanlar 1.5-2 metreye kadar bu tsunamiden dolayı deniz suyundan etkilenebilir ” dedi.

Antalya Kent Konseyi Afetler ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu’nda düzenlenen toplantıda deprem ve afetle ilgili önceden alınması gereken önlemler, afet sırasında yapılması gerekenler ve sonrasında yapılacaklar konusunda farkındalık oluşturulmasının önemine işaret edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Kent Konseyi üyelerine afet farkındalığı eğitimi sunumu yaptı. Toplantıya Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Afetler ve Kriz Yönetimi ile Çevre çalışma gruplarının üyeleri katıldı.

Yapı stoku sağlam hale getirilmeli

Afetler ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Çiçek, dünyanın şu anda büyük bir afeti yaşadığını belirterek, “Bir yıl önce bize bu yaşanacaklar anlatılsa hayal gibi gelirdi. Gözle bile görülmeyen bir virüs dünyayı sarstı. Ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. İzmir depremini yaşadık. Böylesi gündemle karşı karşıya gelmişken afetler karşısında neler yapabileceğimizle ilgili bu toplantıyı düzenledik. Antalya’da yapılması gerekenler var. Antalya’da öncelikle yapı stokunun elden geçirilmesi ve sağlam hale getirilmesi lazım” dedi.

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur da Türkiye genelinde başlatılan 2021 Afet Eğitim Yılı etkinlikleri kapsamında şu ana kadar 14 milyon kişiye afet eğitimi verildiğini, yılsonuna kadar 51 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Deprem ve afet konusunda bilinçlenmenin önemine değinen Timur, “Deprem ve afette ilk 6 saat çok önemli. Deprem veya afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar konusunda bu eğitimlerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Antalya’da riskli binalar belirleniyor

Antalya’da tsunami riski olduğunu da kaydeden Fevzi Timur, “2012 yılında ODTÜ’den bir akademisyen Akdeniz’de yaptığı modellemeyle Antalya’da tsunami riski olduğunu ortaya koydu. Sahildeki alanlar 1.5-2 metreye kadar bu tsunamiden dolayı deniz suyundan etkilenebilir. Önümüzdeki günlerde Antalya’da deprem ve tsunami tatbikatı yapacağız. Antalya’yı depreme ve afete karşı hazırlamak için çalışıyoruz. Antalya’daki riskli binaların belirlenmesiyle ilgili süren çalışmamızı Temmuz’da bitireceğiz. Bu kapsamda tespit edilecek riskli alanların imara kapatılmasını Büyükşehir ve ilçe belediyelere önereceğiz” dedi.

Deprem ve afet öncesi yapılması gereken çalışmaların önemini, “Afet öncesi harcanmayan 1 dolar afet sonrası size 7 dolara mal oluyor” sözleriyle anlatan Timur, Antalya il genelinde 1136 adet acil durum toplanma alanı ve 29 adet barınma yeri oluşturduklarını vurguladı. Timur, “Toplanma alanları uygun yerlerde olmalı. Antalya’nın Elmalı ve Kışla mahalleleri gibi çarpık yapılaşmanın olduğu yerlerde toplanma alanları bulamıyoruz. Toplanma alanları imar planlarına işlenmeli ve bu alanlara başka fonksiyon yüklenmemelidir” diye konuştu.

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, Antalya Kent Konseyi üyelerine deprem ve afetlerle ilgili slayt sunumu yaptı. Afetler ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Çiçek, Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.