Site Rengi

DOLAR 32,2822
EURO 34,7867
ALTIN 2.407,46
BIST 10.275,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Bafra Ovası’nda arpa hasadı başladı

SAMSUN’UN BAFRA İLÇESİNDE 75 BİN DÖNÜM ARAZİDE EKİMİ YAPILAN ARPANIN HASADI BAŞLADI.

Bafra Ovası’nda arpa hasadı başladı
23.06.2021
299
A+
A-

Samsun’un Bafra Ovası’nda 75 bin dönüm arazide ekimi yapılan arpanın hasadı başladı.

Türkiye’nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Bafra Ovası’nda ilk arpa hasadına başlandı. Bafra’da 75 bin dekar alanda ekilen arpanın hasadı için biçerdöverler tarlaya girdi. Hava şartlarının iyi gitmesinden dolayı rekoltenin yüksel olmasına sevine çiftçiler, girdi fiyatlarının yüksek olmasından şikâyetçi oldu. Çiftçiler emeklerinin karşılığını almak için biçerdöverlerle arpa hasadına başladı.

Arpa hasadına başlayan Aktekke ve Barış Mahallerinde çiftçileri ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, üreticilerin sorunlarını yerinde dinledi.

Aktekke Mahallesi’nde 45 senedir çiftçilik yapan Şevki Aydoğdu, “Bu sene mahsulümüz iyi. Zahmetimiz bol oldu ama maliyetimiz çok yüksek. Geçen sene 1 lira 20-30 kuruştan sattık. Bu sene fiyatlar 2 lira 10-20 kuruş” dedi.

Barış Mahallesi Muhtarı İdris Aslan ise “Hayırlısıyla sezona başladık. 2 senedir arpaya dönüştük. Arpa dönümüne 750 – 800 kilo veriyor. Buğdaydan bu kadar alamıyorduk. Geçen sene 1 lira 20 kuruştu. Bu sene 2 lira 15 kuruş, 2 lira 20 kuruş. İnşallah devletimiz bizlere sahip çıkar” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de “Arpa ekiminde yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Bu artışın nedeni de 2 sene buğday ektiniz mi 3. sene buğday olmuyor. Vatandaş başka bir ürün yapamadığından 2 senenin üzerine bu sene çeşit olsun diye arpa ektimi yaptılar. 2020 yılında bu arpanın fiyatı 1 lira 15 kuruş, 1 lira 20 kuruştu. Alımlarda yüzde 90 bir atış var. 2 lira 10 ila 2 lira 15 kuruş arasında. Bu fiyatlar çiftçiyi tatmin eder mi, etmez ama yarın devlet bu fiyatlar yüksek diye hayvancıya ve besi fabrikalarına, yem fabrikalarına dışarıdan düşük maliyetli arpa getirirse o zaman çiftçinin büyük bir sıkıntısı doğar. İnşallah bu fiyatlar geri çekilmez. Geri çekilirse çiftçi için iyi olmaz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.