Site Rengi

DOLAR 32,5209
EURO 34,7451
ALTIN 2.493,83
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Bartın Üniversitesi’nin de yer aldığı ortak girişim Erasmus+ Akreditasyonunu aldı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NİN DE YER ALDIĞI ORTAK GİRİŞİMİN ERASMUS+ YETİŞKİN EĞİTİMİ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU ERASMUS+ AKREDİTASYONU BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ.

Bartın Üniversitesi’nin de yer aldığı ortak girişim Erasmus+ Akreditasyonunu aldı
19.06.2021
84
A+
A-

Bartın Üniversitesi’nin de yer aldığı ortak girişimin Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği için yapmış olduğu Erasmus+ Akreditasyonu başvurusu kabul edildi.

Bartın Üniversitesi ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi’nden oluşan ortak girişimin kabul edilen akreditasyon başvurusu, Erasmus+ Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatı sunuyor. Erasmus+ Akreditasyonu ile kurum/kuruluşlar, hedeflerini gerçekleştirmek üzere bir kaç yıllık süreyi kapsayan hareketlilik faaliyetlerini planlama ve uygulama imkânı bulabiliyor.

Kabul edilen başvurunun önemine değinen Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Kaygın, Erasmus+ Akreditasyonuna sahip kurum/kuruluşlar, farklı teklif çağrısı dönemlerinde hareketlilik faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere sadece bütçe talebinde bulunarak Erasmus+ Programından kolaylıkla faydalanabileceklerinin altını çizdi.

Bu faaliyetin, mesleki eğitim alanında sınır ötesi değişim ve iş birliğine gitmek isteyen kurum/kuruluşlar için bir fırsat olduğunu da vurgulayan Kaygın, “Paydaş kurumlar, yetişkin eğitimi gerçekleştiren personeli iyi uygulama örneklerini yerinde görmek ve politikalar hakkında bilgi edinmenin yanı sıra dezavantajlı gruplara ve yetişkinlere yönelik yenilikçi öğretim yöntem ve teknikleri hakkında eğitim alma fırsatı bulacaklardır.” dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise alınan akreditasyon belgesinin önemli fırsatları içerisinde barındırdığını aktararak “Erasmus+ Akreditasyonu, kurumlarının proje başvurularını kolaylaştıracağı gibi iş birliği içerisinde verimli çalışmaların yapılacağı bir ortama da olanak tanıyacaktır. Paydaş kurumlar bir araya gelerek hedefler belirleyip uluslararası ortaklarla tecrübe paylaşımı yapabileceklerdir. Bartın Üniversitesi’nin de içerisinde yer aldığı bu girişimin mesleki, okul ve yetişkin eğitimi sektörleri için verimli çalışmalar yapacağına yürekten inanıyorum. Süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.