Site Rengi

DOLAR 32,3117
EURO 34,7331
ALTIN 2.386,33
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Beykoz Belediyesi BEYTAŞ ile üretimin kalitesini ve sürekliliğini sağladı

BEYKOZ BELEDİYESİ, BEYTAŞ ÜRETİM TESİSİ İLE BİRLİKTE İLÇENİN ARANAN LEZZETLERİNİ KENDİ MUTFAĞINDA HAZIRLADI. ÜRETİLEN ÜRÜNLER BEYKOZLU ÇİFTÇİLERDEN ALINARAK SOSYAL TESİSLERDE HALKIN BEĞENİSİNE SUNULDU.

19.03.2021
115
A+
A-

Beykoz Belediyesi, BEYTAŞ üretim tesisi ile birlikte ilçenin aranan lezzetlerini kendi mutfağında hazırladı. Üretilen ürünler Beykozlu çiftçilerden alınarak sosyal tesislerde halkın beğenisine sunuldu.

Beykoz Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal tesislerin yöresel lezzetlerin ekmek, süt, yoğurt, pasta ve sosyal tesislerde bulunan sıcak ve soğuk yiyeceklerin üretiminin yapıldığı BEYTAŞ yemek üretim ve dağıtım tesisleri ham maddeler Beykoz’da üretime devam eden çiftçilerden alınacak. Beykoz’un daha önce dillere desten olmuş lezzetlerine dönüştürülerek BEYTAŞ yemek üretim ve dağıtım tesislerinde satışa sunulacak. Beykoz’da bulunan sosyal tesislere gönderiliyor. BEYTAŞ yemek üretim tesislerinin en önemli özelliği Beykozlu çiftçilerin üretmiş olduğu ürünlerden yapılıyor olması. BEYTAŞ yemek üretim ve dağıtım tesisleri ile birlikte sosyal tesislerin dışa bağımlı olmasını engellerken üretilen ürünlerin kalite ve hijyen konularına dikkat edilerek üretilmesi sağlıyor. Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerinin, turist ve ziyaretçilerin sosyal tesislerden kaliteli, hesaplı bir hizmetle yararlanması, ilçeye özgü lezzetlerin gün yüzüne çıkarılması ve yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla “Beykoz Yemek Üretim ve Dağıtım Merkezi’ni kurması Beykozlu çiftçilerinde yüzünü güldürdü.

Peynirde “Beykoz Markası” doğuyor

Tesiste et ürünlerinin yanı sıra süt ve süt ürünlerinin üretimi de yapılacak. Beykoz’un çiftliklerinden toplanan sütlerden mayalanan yoğurt otantik çömlek kaplarda, ayran ise özel tasarım cam şişelerde satışa sunulacak. İlçenin doğallığını yansıtan yoğurt ve ayranın yanı sıra peynirde Beykoz markası oluşturmak üzere özgün bir formül üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kendine has tadıyla aranacak “Beykoz Peyniri” de yine sosyal tesislerde satışa sunulacak.

Ünlü Beykoz Paçası, asırlık lezzetiyle yerel reçetesiyle hazırlanarak tesislerde müdavimleriyle buluşacak, Beykoz Üretim Merkezi bu yönüyle ilçenin yemek kültürü ve tanıtımına da katkıda bulunacak.

Beykoz Çavuşbaşı’nda daha önce kurban pazarı olarak kullanılan alana inşa edilen üretim tesisi, 500 metrekare alan üzerinde bulunuyor. Konu ile ilgili BEYTAŞ Genel Müdürü Ayhan Kanburgil, “Beykoz Belediyesi’ne bağlı BEYTAŞ Yemek Üretim Merkezi ve Dağıtım Merkezi’ndeyiz. 26 Şubat tarihinde tesisimizin açılışını yaptık. BEYTAŞ yemek üretim ne yapıyor? Beykoz Belediyesi’ne bağlı bütün sosyal tesislerin arka tarafındaki üretim hazırlık kısımlarını tamamlıyoruz burada. Üç ana gruptan oluşuyor. Ofisler, üretim mutfağı ve dağıtım merkezi. Burada pasta, ekmek çeşitleri, peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, limonata, köfte gibi bütün ürünlerimizin üretimini burada sağlayacağız. Ayrıca lojistik anlamda da arka taraftaki bütün depolama sistemlerini soğuk hava depo ve kuru depolarımızla beraber buradan da tesislerimize dağıtımını yapacağız. Ayrıca ürettiğimiz ürünleri marka haline getireceğiz. Bunu da katkısız ürünlerle sağlayacağız. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal ürünlerle sağlayacağız ve tesislerimize katını yapacağız. Şimdi burada birkaç noktada girişten üretim alanına kadar güvenlikli sistemlerimiz var. Kartlarla üretim alanına geçiş yapılıyor. Kendi personel kıyafetleri günlük olarak değişiyor. Üretim noktalarına geçişler de özel güvenlik sistemiyle ve katlarla sağlanıyor. Bütün hijyen kurallarına uyularak üretimler belediyemizin Sosyal İşler kapsamında yapılmaktadır. Yaşlılar yemeği, Ramazan programları, cenaze yemekleri gibi hizmetlerimiz de var. Onları daha önceden dışarıdan hizmet alarak yapıyorduk. Böyle bir tesisimiz olduğu için günde beş bin kişilik üretim kapasitesine sahibiz. İstek doğrultusunda bu üretimleri sağlamaktayız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.