Site Rengi

DOLAR 32,4190
EURO 34,7542
ALTIN 2.433,94
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Bülent Ozan: “Süt konseyi kalite konunda şeffaf davranmıyor”

SÜT ÜRETİCİLERİ DURUM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

Bülent Ozan: “Süt konseyi kalite konunda şeffaf davranmıyor”
17.06.2021
69
A+
A-

Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Ozan, Süt Konseyinin tavsiye fiyatı üzerinden kalite adı altında düşüşler olduğunu, kalitede ise şeffaf davranılmadığını söyledi.

Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirdiği toplantı ile hayvancılık ve üretimde yaşanan sorunlar ile çözüm önerileri tartıştı. Toplantıda, Birlik Başkanı Bülent Ozan, üreticilerin yaşadığı sorunları birlik temsilcileri ile paylaştı. Ozan, “Süt fiyatları 2021 yılının Ocak ayına göre ciddi bir düşüş yaşadı. Süt işleme tesisleri ulusal süt konseyinin tavsiye fiyatı üzerinden kalite adı altında düşüşler oldu. Yem fiyatları geçmişten günümüze ciddi bir oranda artış gösterdi” dedi.

Pandemi nedeniyle sorun yaşayan üreticinin girdi maliyetlerinin artmasına da değinen Ozan, “İşletme bakım ve beslemesinden kaynaklı yaşanan verim düşüklüğü ve veteriner maliyetleri üreticileri ciddi şekilde zorlamaktadır. Serbest veteriner hekimlerin işlem ücretlerinin yüksek olması üreticileri veteriner hizmeti almaktan alıkoymaktadır. Bu nedenle birliğimizden bakım beslemeye yönelik eğitim düzenlenmesini talep etmişlerdir. Suni tohumlama hizmeti alan üreticilerin bir kısmı suni tohumlamanın tutmamasından kaynaklı sorun yaşamaktadır. Bunun nedeninin araştırılması talebinde bulunulmuştur. Suni tohumla da kullanılan sperma kalitesi ve pedirgrisi konusunda üreticiler bilgi edinmek istemektedir. Kaba yem tedarikinde sorunlar yaşanmaktadır. Sulu arazinin az olması nedeniyle kaba yemin yetersiz olması il dışına yönlenmesine neden olmuştur” diye konuştu.

Toplantı üreticinin taleplerinin dinlenmesi ve istişare ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.