Site Rengi

DOLAR 32,3674
EURO 34,9625
ALTIN 2.325,24
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bursa Günlüğü 12’nci sayısıyla yayında

HER SAYISIYLA BURSA’NIN TARİHİNE AÇILAN BİR KAPISI, KÜLTÜRÜNÜ GELECEĞE AKTARAN ÖNEMLİ BİR VASITASI OLAN BURSA GÜNLÜĞÜ DERGİSİ, 12’NCİ SAYI İLE OKURLARINA “MERHABA” DEDİ.

31.03.2021
98
A+
A-

Her sayısıyla Bursa’nın tarihine açılan bir kapısı, kültürünü geleceğe aktaran önemli bir vasıtası olan Bursa Günlüğü Dergisi, 12’nci sayı ile okurlarına “merhaba” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hazırlanan Bursa Günlüğü, yeni sayısında İstiklal Marşı’nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle kapak konusu olarak Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’u belirledi. Prof. Dr. Nesrin Karaca, Bülbül şiirinin geniş tahlili ile o dönemin hislerine tercüman olurken, Prof. Dr. Mustafa Kara, Mehmet Âkif’in yakın dostu Bursalı Halil Edîb Bey’i kaleme aldı. Mustafa Özçelik ise Millî Mücadele’de Anadolu’yu gezip halkı aydınlatan İrşad Heyetleri’nin oluşturulmasının ve bir millî marş yazılmasının önemini gündeme getiren Bursa Mebusu Şeyh Servet Efendi’yi okurlara hatırlattı.

Prof. Dr. Bilal Kemikli, Bursa’nın hafızası olan İsmail Beliğ’in unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Dr. Mustafa Efe ise, 25 yaşında vefat eden Hafız Mahmûd Kemâlüddin Fenârî’nin (1863-1888) biyografisine katkı sunarak araştırmacılar için yol açmış oldu. Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa’dan Tahsin Yıldırım’a, Prof. Dr. Mustafa Şahin’den Samet Altıntaş’a, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’ndan Hasan Erdem’e varıncaya kadar birbirinden kıymetli birçok isim yazılarıyla dergiye renk kattı. Osmanlı’daki ilk kâğıt fabrikası, Selim Sırrı Tarcan’ın Bursa izlenimleri, Tayyare Kültür Merkezi’nin kültür ve sanata açılan kapısı, Mudanya’da denize nazır manastırın tarihçesi, Şehadet Cami’nin merak uyandıran kitabesi merak uyandıran birçok yazı Bursa Günlüğü’nün yeni sayısında okurlarla buluştu.

Kısa sürede her kütüphanede bulunması gereken önemli bir kaynak eser haline gelen Bursa Günlüğü Dergisi’ni, Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları, kültür merkezleri, sosyal tesisler ve millet kıraathanelerinden ücretsiz edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.