Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Bütün idrar zorluğu olan hastalar prostat değil

BÜYÜK ANADOLU HASTANELERİ ÜROLOJİ UZMANI OP. DR. GÜRKAN ÖZKAN, İDRAR YAPMAKTA ZORLUK ÇEKEN HER KİŞİ PROSTAT MIDIR? SORUSUNA YANIT VEREREK HASTALIK HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

Bütün idrar zorluğu olan hastalar prostat değil
02.06.2021
171
A+
A-

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, idrar yapmakta zorluk çeken, idrar yapamama gibi sorunları yaşayan kişilerde bu durumun prostat hastalığı belirtisi olarak yorumlandığını ancak bütün idrar zorluğu olan hastaların prostat olmadığını söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Gürkan Özkan, idrar yapmakta zorluk çeken her kişinin prostat olmadığını açıkladı.

“Yaşanan şikayetlere dikkat”

Prostat hastalarının genelde idrar yapmakta zorluk çektiğine, idrar yapamama gibi sorunları yaşadığına dikkat çeken Opr. Dr. Gürkan Özkan, “İdrar kanalı darlıklarında sık, zor ve ince idrar yapmayla kendini gösterir. Yani bütün idrar zorluğu olan hastalar prostat değildir. İltihabi durumlarda, kaza, yaralanma gibi durumlarda ya da geçirilmiş idrar yolu prostat ameliyatları ve sondadan dolayı bu şikayetler olabilir. Bu hastalığın tedavisinde ömür boyu hastalar 3-5 ayda bir de olsa idrar kanalı genişletme tedavisi olmak için hastaneye yatmak zorunda kalabilirler. Günümüz teknolojisinde daha iyi, daha modern yöntemlerle ömür boyu bu sıkıntıdan kurtulabilirler. Önce mesane daha sonra böbrek fonksiyonları bozularak ömür boyu böbreklerimizde kalıcı hasar gelişebilir” dedi.

“Son sistem tedavi”

Prostat hastalığı tedavisine de değinen Özkan, “İyi neticeler, yüz güldürücü sonuçlar alıp hastaneden hastayı kurtarmak için yapılan son sistem tedavi de üreteral stent yerleştirmektir. Buradaki özellik idrar kanalın olduğu yere stent konularak hastanın bir daha o darlıktan dolayı hastaneye gitmesi ve doktor tedavisi alması ihtiyacı ortadan kalkmasıdır. Kısa ve lokal anestezi ile olan bir tedavidir. Dolayısıyla her türlü her yaşta hastaya uygulanabilmektedir. Hasta ameliyattan sonra normal hayatına devam etmekte ve hiçbir sıkıntı kalmamaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.