Site Rengi

DOLAR 32,3615
EURO 34,7672
ALTIN 2.396,20
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Büyükşehir’den kentin su yönetimi için Bakanlıkla iş birliği

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İLE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE GAZİANTEP’İN İÇME VE KULLANMA SUYU SİSTEMİNİN ANALİZİNİN YAPILMASINI SAĞLAYACAK “GAZİANTEP İLİ KAYNAKTAN MUSLUĞA İÇME VE KULLANMA SUYU GÜVENLİĞİ PLANI’NIN HAZIRLANMASI PROJESİ” İÇİN PROTOKOL İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Büyükşehir’den kentin su yönetimi için Bakanlıkla iş birliği
23.06.2021
79
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Gaziantep’in içme ve kullanma suyu sisteminin analizinin yapılmasını sağlayacak “Gaziantep İli Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planı’nın Hazırlanması Projesi” için protokol imza töreni düzenlendi.

Gaziantep’te su yönetiminde yeni bir pencere açacak “Gaziantep İli Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planı’nın Hazırlanması Projesi” için organize edilen protokol töreni Tarım ve Orman Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene Tarım Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Bakanlık yetkilileri ve yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Gaziantep için suyun kaynak bazında değerlendirilmesi, havza bazında su kirliliklerin ileriye dönük tespit edilmesi, içme ve kullanma su sistemini tehdit edebilecek risklerin belirlenmesi, kaynaktan musluğa suyun her adımda izlenmesi için yapılacak olan ve ülkemizde içme ve kullanma suyu güvenliğinin sağlanmasında ilk adım niteliği taşıyacak Gaziantep İli Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Suyu Güvenliği Planı’nın hazırlanması Projesi yaklaşık 900 gün sürecek. 2023 yılının son çeyreğinde projenin nihayete ermesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra projenin iki önemli çıktısı olan içme ve kullanma suyu özelinde hazırlanmış “Acil Durum Eylem Planları” ile hazırlanacak “Rehber Doküman” sayesinde su yönetiminde kritik yol haritaları belirlenerek şehirde yaşanacak olası su sorunlarına karşı önlem alınması planlanıyor.

“Kaynakların çok iyi korunması gerekiyor”

Protokol imza töreninde konuşan Özkaldı, Gaziantep’in tarım ve sanayide öncü bir şehir olduğunu belirterek, “Şehir büyüdükçe içme suyu ihtiyacı da artıyor. İçme suyu ihtiyacını gidermek yeterli olmuyor, suyu da çok iyi yönetmemiz lazım. Bizim artık bundan sonra üzerinde duracağımız konu su yönetimi olmalı. Kuraklık ve aşırı sıcaklardan dolayı suyu doğru, akıllı, verimli yönetmek çok çok önemli. Türkiye su zengini bir ülke değil. Bu nedenle kaynakların çok iyi korunması ve kullanılması gerekiyor” dedi.

“Su yönetimi kapsamında kayıp kaçak analizi yapılacak”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ise konuşmasında iklim değişikliğinin artık çok ciddi şekilde hissedildiğinin altını çizerek, “Gaziantep Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Su Güvenliği Planının Hazırlanması Projesi içme suyunun sağlanması açısından çok önemli. İki yıl sürecek olan projeyle içme ve kullanma suyu sisteminin yasal ve kurumsal analizi yapılacak. İçme suyu kaynaklarının mevcut durumu belirlenerek kayıp kaçak analizi yapılacak. Acil durum eylem planı ve rehber doküman hazırlanacak. İçme suyu arıtma tesisi analizi de gerçekleştirilecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.