Site Rengi

DOLAR 32,5101
EURO 34,7821
ALTIN 2.423,12
BIST 9.709,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Çiftçiye tıbbi ve aromatik bitki hibesi

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TIBBİ AROMATİK BİTKİ FİDESİ ÜRETİMİ YAPARAK TARIMA DESTEK VERİYOR. BU KAPSAMDA KEKİK, FESLEĞEN, LAVANTA, BİBERİYE, ADAÇAYI VE NANE ÜRETİLEREK ÇİFTÇİYE HİBE OLARAK DAĞITILIYOR.

Çiftçiye tıbbi ve aromatik bitki hibesi
07.06.2021
85
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitki fidesi üretimi yaparak tarıma destek veriyor. Bu kapsamda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı ve nane üretilerek çiftçiye hibe olarak dağıtılıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek ve hibe sağlamak için çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ücretsiz verilmek üzere seralarında çeşitli türlerde aromatik bitki üretimi gerçekleştiriyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından seralarda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı, keçiboynuzu, defne gibi Akdeniz ikliminin doğasına uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin fide üretimi gerçekleştiriliyor. Kırsal bölgelerde doğal su kaynaklarını korumak adına suya daha az ihtiyaç duyan bitkiler tercih ediliyor. Çelikleme yöntemiyle üretilen fideler, gelen talep doğrultusunda Antalyalı çiftçilere hibe olarak dağıtılıyor.

Kırsal bölgelerdeki çiftçiye alternatif gelir kaynağı yaratmayı amaçlayan destek kapsamında seralarda yıllık 500 bin kekik, 800 bin adaçayı, 50 bin keçiboynuzu, 80 bin biberiye, 20 bin defne ve 300 bin fesleğen üretimi hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.