Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Çocuk işçiliğine dikkat çektiler

MERSİN’DE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ÇOCUK HAKLARI ÇOCUK KOMİTESİNCE, ’12 HAZİRAN DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ’ DOLAYISIYLA STANT AÇILARAK, ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ.

Çocuk işçiliğine dikkat çektiler
12.06.2021
167
A+
A-

Mersin’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesince, ’12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ dolayısıyla stant açılarak, çocuk işçiliğine dikkat çekildi.

Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde korona virüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, 2002 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından dünyada çalışan milyonlarca çocuğun sorununa dikkat çekmek amacıyla 12 Haziran tarihinin, ’Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ olarak belirlendiğini hatırlattı.

ILO verilerine göre dünyada 160 milyon civarında çocuk işçisi olduğunu ifade eden Sarı, “Çocuk işçiliği önemli bir çocuk hakları ve insan hakları sorunudur. Çocuk işçiliği dünyada ve ülkemizde en çok tarımda, sanayide ve sokakta çalışan çocuklar olarak görülmektedir. Ülkemizde çocuk işçi sayısı yaklaşık 1 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Çocuk hakları ve ailenin korunması, anayasamız ve kanunlarımızla güvence altına alınmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ’Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programını’ hazırlanmış ve uygulamaya geçmiştir. 81 ilde çocuk işçiliği ile mücadele birimleri kurulmuştur. Söz konusu program gereğince, toplumumuzun konuya ilişkin duyarlılığının artırılması, programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması amaçlamaktadır” dedi.

Mersin’de çocuk işçiliği ile mücadelenin, 2006 yılından bu yana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi aracılığı ile sürdürüldüğünü belirten Sarı, “İlimiz, çocuk işçiliği ile mücadelede diğer illerimiz göre bir adım öndedir. Bir çok çocuk odaklı sosyal projeler başarı ile uygulanmıştır. Çocuk işçiliği ile mücadelede, sokakta çalışan çocukların sokağın riskinden korunarak eğitime kazandırılması için çocuk koruma mobil ekip çalışması yürütülmektedir. Bu çalışma diğer illerimize de örnek olmuş ve o illerde de uygulanmaya başlamıştır. Mobil ekip sokak çalışması yoluyla, yılın başından bu yana yaklaşık 100 çocuk sokakta olumsuz çalışma koşullarından alınarak aileye teslim edilmiştir. Çocukların aileleri ile ilgili gerekli sosyal incelemeler süratle yapılarak yoksulluk nedeniyle çocuğunu çalıştıran ailelere sosyal yardım sağlanmıştır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.