Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

’’Çocuklarda sivrisinek ısırığı farklı reaksiyonlara neden olabilir’’

MEDİCANA ATAŞEHİR HASTANESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANI PROF. DR. GÖKHAN AYDEMİR

’’Çocuklarda sivrisinek ısırığı farklı reaksiyonlara neden olabilir’’
27.07.2021
81
A+
A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, ’’Sivrisinek ile yeni tanışan çocuklar, henüz bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için yetişkinlerden daha farklı reaksiyonlar gösterebiliyor’’ dedi.

Yaz sıcaklarının gelmesi ile birlikte sivrisinek ısırıkları daha yaygın görülmeye başladı. Medicana Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, yetişkinler kadar çocuk ve bebekleri de rahatsız eden sivrisinek ısırıkları hakkında önemli bilgiler verdi.

Kaşıntı ve kızarıklık

Sivrisineklerin neden olduğu rahatsızlıklara değinen Prof. Dr. Gökhan Aydemir, ’’Yaz aylarında ortaya çıkmaya başlayan sivrisinekler küçük bir canlı olmasına rağmen ısırdıklarında birçok kişiyi rahatsız ederler. Sivrisinek ile yeni tanışan çocuklar ise henüz bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için yetişkinlerden daha farklı reaksiyonlar gösterebiliyorlar. Kaşıntılı ısırıklar, taşıyabilecekleri hastalıklar kadar, birçok sıkıntıya yol açabilmektedir. Sivrisineğin ısırdığı yerde yanma hissi, kızarıklık, kaşıntı ve şişlik olabilmektedir. Bu bulgular genellikle 1-2 gün içinde kendiliğinden geçebilmektedir’’ şeklinde konuştu.

Sivrisinekten çocukları nasıl koruyabiliriz?

Sivrisineklerden korunma yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aydemir, ’’Sivrisinek ısırıklarından korunmak için bebeğin yatağında cibinlik kullanılabilir. Bitkisel ve optik sivrisinek kovucular kullanılabilir. Çocuğunuzu gezdirirken ormanlık alan ya da gölet bulunan bölgelerden kaçınılmalı. Çocuklarda vücudu örten kıyafetler tercih edilebilir ve çocuk odasında sineklik kullanılabilir’’ diye konuştu.

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin yolu

Prof. Dr. Aydemir, sözlerine şöyle devam etti: ’’Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en etkili ve kolay yöntemi; 10 dakikalık soğuk kompres uygulamak. Soğutulmuş poşet çay torbaları şişkinliği alır ve ısırığın olduğu bölgenin nemlenmesini ve kaşıntının geçmesini sağlar’’ açıklamasında bulundu.

’’Çocuğunuz bağışıklık sistemine dikkat edin’’

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde kızarıklık ve şişlik daha uzun süre kalabildiğini belirten Prof. Dr. Aydemir, ’’Sivrisinek ısırmalarına yüksek reaksiyon gösteren bebekler ve çocuklar için detaylı bir bağışıklık sistemi araştırmasının yapılması yerinde bir uygulama olacak’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.