Site Rengi

DOLAR 32,3945
EURO 34,6201
ALTIN 2.394,26
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Çocuklardaki ortopedik sorunlara dikkat

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI DOÇ. DR. MURAT ERDOĞAN, 16 YAŞ ALTI ÇOCUKLARDAKİ DOĞUMSAL ORTOPEDİK SORUNLARIN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİNİ VE ENKEN TANI İLE TEDAVİYE HEMEN BAŞLANILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

24.03.2021
158
A+
A-

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, 16 yaş altı çocuklardaki doğumsal ve fiziksel dış faktörler neticesinde karşı karşıya kaldıkları ortopedik sorunların dikkate alınması ve enken tanı ile tedaviye hemen başlanılması gerektiğini söyledi.

Çocukların doğumsal ve fiziksel dış faktörler neticesinde karşı karşıya kaldıkları ortopedik rahatsızlıklarla ilgili çocuk ortopedisinde oluşabilecek sakatlıklar ortadan kaldırılmakta ya da ilerlemesi durduruluyor. Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, “16 yaş altı çocuklar da doğumsal kalça çıkığı, çarpık ayak, düztabanlık, gelişimsel bozuklukları gibi ortopedik sorunlar dikkate alınmalı ve erken tanı ile tedavisine hemen başlanmalıdır” dedi.

16 yaş altı çocuklardaki ortopedik sorunlara dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Murat Erdoğan, “16 yaş altı çocuklar da doğumsal kalça çıkığı, çarpık ayak, doğumsal deformiteler, düztabanlık, tümörler, gelişimsel bozuklukları ve kırıklar takip ve tedavisi çok önemli olduğunu gibi ailelerinde çocuklarını yakından takip edip bu tür sorunlarla maruz kaldığında hiç geç kalmadan uzman bir hekim tarafından muayenesi edilmelidir. Tedavinin en geç çocuk yürümeye başlamadan önce tamamlanmasıdır. Özellikle son yaşadığımız pandemi sürecinde çocukların ortopedik olarak durumları da yakından izlenmelidir. Uzaktan eğitim ile çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik aletlerle zamanlarının sıkça geçirilmesi de farklı ortopedik sağlık sorunlarını da ortaya çıktığını görmekteyiz” diye konuştu.

“Spor aktiviteleri teşvik edilmeli”

Eklem ve kemiklerin gelişimi için sporun önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, şunları söyledi:

“Çocuklarda eklem ve kemiklerin gelişimi sürecinde hareketsizlik büyük sorun oluşturmaktadır. Hareketsiz ve beslenme konusunda da zayıf kalan çocuklar mutlaka iyi gözlenmeli derslerden kalan zamanlarda spor, egzersiz ve yürüyüş hareket içeren aktivitelere yönlendirilmelidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi çocuklarda ortopedik olarak oluşabilecek sorunlar göz ardı edilmemeli ve mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.