Site Rengi

DOLAR 32,3241
EURO 35,1067
ALTIN 2.300,79
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Covid-19 Pandemisi ve Toplumda Biyo-Psiko-Sosyal Etkileri” konferansı

KIRKLARELİ’NDE “COVİD-19 PANDEMİSİ VE TOPLUMDA BİYO-PSİKO-SOSYAL ETKİLERİ” KONU KONFERANS ÇEVRİMİÇİ YAPILDI

“Covid-19 Pandemisi ve Toplumda Biyo-Psiko-Sosyal Etkileri” konferansı
02.07.2021
96
A+
A-

Kırklareli Üniversitesi Nesiller Arası Gelişim Merkezince “Covid-19 Pandemisi ve Toplumda Biyo-Psiko-Sosyal Etkileri” konu konferans çevrimiçi düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Nesiller Arası Gelişim Merkezinin (NEGEM) organizasyonuyla “Covid-19 Pandemisi ve Toplumda Biyo-Psiko-Sosyal Etkileri” konu konferans düzenlendi. Üniversite Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Mercan moderatörlüğünde gerçekleştirilen çevrimiçi konferansa Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Faruk Yorulmaz konuşmasında Covid-19 pandemisinin hayatımızı nasıl değiştirdiği belirterek, “Salgınlarda yaşanan ölüm korkusu, uykusuzluk, kabus görme, olumsuz haberlerden etkilenme ve felaket senaryoları düşünceleri, hastalığın yakınlarına bulaşacağı korkusu, öfkelenme, suçluluk duyma, ümitsizlik ve yalnızlık şikayetlerine ‘Akut Stres Bozukluğu’ adı verilmektedir. Doğal afetler çoğunlukla kısa sürede olup biterken Korona Virüs gibi salgınların etkileri bazen aylar hatta yıllar sürebilir. Bu sebeple de olumsuz etkileri daha derin olmaktadır. Salgınlar, insanlarda sağlıklı düşünme ve karar vermeyi engellemektedir. Ancak aşırı kaygılı davranışlar vücutta kortizol hormonunun daha fazla üretilmesine neden olmaktadır. Bu da diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıkları şiddetlendirerek bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır” dedi.

Yorulmaz, daha sonra Covıd-19 pandemisinin hem hastalar hem de aileleri için bilinmezliklerle dolu yoğun kaygı ve stres içeren yorucu ve yıpratıcı bir süreç olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Mercan, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, Kırklareli Merkez ve Lüleburgaz Huzurevi katılımcılarına teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.