Site Rengi

DOLAR 32,5011
EURO 34,9092
ALTIN 2.440,76
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Covid-19 sürecinde Avrupa’daki sağlık politikaları konuşuldu

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ (AKVAM) TARAFINDAN “COVİD-19 SÜRECİNDE AVRUPA’DAKİ SAĞLIK POLİTİKALARI” KONULU ÇEVRİM İÇİ PANEL DÜZENLENDİ. MODERATÖRLÜĞÜNÜ AKVAM MÜDÜRÜ PROF. DR. HALE BALSEVEN’İN YAPTIĞI PROGRAMIN AÇILIŞ KONUŞMASINI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. AYŞE GÜLBİN ARICI GERÇEKLEŞTİRDİ

26.04.2021
78
A+
A-

Covid-19 Sürecinde Avrupa’daki Sağlık Politikaları, Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nün düzenlediği online panelde tartışıldı.

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü (AKVAM) tarafından “Covid-19 Sürecinde Avrupa’daki Sağlık Politikaları” konulu çevrim içi panel düzenlendi. Moderatörlüğünü AKVAM Müdürü Prof. Dr. Hale Balseven’in yaptığı programın açılış konuşmasını Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Arıcı, ABD ve Avrupa’da özelleştirme ağırlıklı sağlık politikalarının bu süreçte başarısız olduğunu ifade ederek, Türkiye’de kamu ağırlıklı sistem nedeniyle hastanelerde doluluk yaşanmasına rağmen sağlık sistemimizin çok daha başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

“En çok etki yatılı bakım kurumlarında yaşandı”

AKVAM Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çoban, “Avrupa’da Uzun Dönem Bakım Kurumlarında Covid-19’un Etkileri” konulu sunum yaptı. Çoban, uzun dönem bakım kurumlarında hastaların fazla olması, sosyal izolasyonun ayarlanması ve yatak sayılarının fazlalığı nedeniyle salgının hızla yayıldığını ifade etti. Avrupa’nın en çok bu kurumlarda salgını yönetmede zorlandığını belirten Çoban, salgının öncelikle yatılı bakım kurumlarını vurduğunu ve hasta yoğunluğu nedeniyle en çok kayıpların buralarda yaşandığını söyledi.

“AB ekonomik anlamda uzun sürede toparlanamayacak”

Berlin Education& Consulting Direktörü Zeki Çağlar ise “Covid-19’un Avrupa’ya Öğrettikleri: Sağlık Politikaları Perspektifleriyle” konulu sunumunda AB’nin sağlık hizmetleri konusunda yetersiz olduğunun gözlemlendiğini belirtti. Çağlar, pandemi döneminde kurumların kendi aralarında sıkıntı yaşadığını belirterek “Ülkeler arası ayrılık, rekabet ve kaos ile kurumsal bazlı sorunlar sürecin başarızlığına neden oldu” ifadesini kullandı. Avrupa sağlık sistemin salgına hazırlıksız yakalandığını söyleyen Çağlar, insanların hayatını alt üst eden pandeminin çok sayıda kayıpla ekonomik anlamda da büyük sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade etti. Çok sayıda izleyicinin takip ettiği çevrimiçi yapılan program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.