Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Deniz yüzeyindeki sarı tabakanın nedeni belli oldu

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SON GÜNLERDE DENİZ YÜZEYİNDE GÖRÜLEN SARI TABAKANIN, HER YIL MEVSİMSEL OLARAK GÖRÜLEN DOĞAL POLEN TOZUNDAN KAYNAKLANDIĞINI AÇIKLADI.

07.05.2021
83
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son günlerde deniz yüzeyinde görülen sarı tabakanın, her yıl mevsimsel olarak görülen doğal polen tozundan kaynaklandığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son günlerde deniz yüzeyinde görülen ve vatandaşları tedirgin eden sarı tabakanın kirlilikten kaynaklanmadığını, doğal polen kümesi olduğunu bildirdi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü, sarı tabakanın görüldüğü yerlerde deniz suyundan örnekler aldı. Numunelerin yapılan analizi ve mikroskobik incelemeleri sonucu söz konusu sarı maddenin organik kökenli mevsimsel değişime dayalı polen tozu olduğu tespit edildi.

“100 mikron boyutundalar”

Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Antalya kıyılarımızda, genellikle bu dönemlerde deniz yüzeyinde akıntıyla çizgisel bir hat olarak, yüzeysel sularda ise kümelenmiş şekilde görülen sarı renk tonlarındaki tabaka, mevsimsel değişimle birlikte doğal olarak rüzgarlarla taşınan bitki ve ağaç polenlerinden kaynaklanmaktadır. Polenlerin çapları ortalama olarak 100 mikron boyutunda olup yapıları balmumu formunda olduğundan su yüzeyinde yüzmekte ve suya karışmamaktadırlar” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.