Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

‘Deprem Sonrası Akut Dönem Psikososyal Müdahale’ konulu eğitim düzenlendi

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) AFET VE ACİL DURUM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘DEPREM SONRASI AKUT DÖNEM PSİKOSOSYAL MÜDAHALE’ EĞİTİMİ, ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİ.

27.03.2021
96
A+
A-

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Deprem Sonrası Akut Dönem Psikososyal Müdahale’ eğitimi, çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Eğitime Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Halise Çinar ve Öğr. Gör. Gürkan Yılmaz, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Öğr. Gör. Nadir Savaş Öter, Öğr. Gör. Evrim Çevik, Arama-Kurtarma Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Umut Derneği Başkanı Veli Tiryaki, ADÜ Arama-Kurtarma ve ADÜ Psikodestek ekiplerinde yer alan akademik ve idari personeller ile öğrenciler, arama-kurtarma alanında görev alan ekipler ile ADÜ ve farklı üniversitelerden akademisyenler, lisansüstü ve lisans öğrencileri katıldı.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, afet ve acil durumlara psikolojik hazırlık noktasında merkez bünyesinde Dr. Öğr. Üy. Mehmet Şakiroğlu’nun katkıları ile kurulan psiko-destek ekibinin eğitimlerinin son aşamasının ’Deprem Sonrası Akut Dönem Psikososyal Müdahale’ konulu eğitimin olduğunu belirterek, katkıları için öğretim üyesine teşekkür etti. Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engelli bireylere psikodestek hizmetleri kapsamında yapılabilecek girişim ve projelerin önemine değinerek konuşmasına son verdi.

Eğitimde konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şakiroğlu, afet ve acil durum yaşanılan bölgeye gitmeden önce bireylerin psikolojik hazırlıklarının önemini vurguladı. Şakiroğlu, afet ve acil durum yaşanılan bölgeye destek amaçlı giden bireylerin deprem sonrası olay yerini değerlendirme, halka gereken destek ve yardımların ulaştırılması ve dağıtılması işlemleri sırasında görev alma, etkili iletişim becerilerinin kullanılması, doğru bilinen yanlışlar, yapılmaması gerekenler konularında bilgi verdi.

Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan arama-kurtarma psikodestek ekibine yönelik olarak düzenlenen eğitim, teşekkür ve katkıların sunulmasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.