Site Rengi

DOLAR 32,4942
EURO 34,5714
ALTIN 2.480,80
BIST 9.552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Diyarbakır hipodromu 44 bin ağaçla yeşillendirildi

ESKİ TARIM VE ORMAN BAKANI MEHMET MEHDİ EKER İLE BERABERİNDEKİLER, 40 BİN AĞAÇLI DİYARBAKIR HİPODROMUNA, 4 BİN AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

06.03.2021
76
A+
A-

Eski Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile beraberindekiler, 40 bin ağaçlı Diyarbakır Hipodromuna, 4 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Çınar ilçesinde bulunan ve 2009 yılında faaliyete giren Diyarbakır Hipodromu, 40 bin ağaçla hem hipodrom, mesire alanı ve hipoterapi merkezi olarak faaliyet vermekte. AK Parti milletvekili, eski Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve kurum amirlerinin katılımıyla 4 bin ağaç dikimi başlatıldı.

“Toplamda 44 bin fidan dikilmiş olacak”

Ağaç dikme töreninde konuşan Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır hipodromu 2009’da faaliyete girdiğini hatırlattı. Türkiye’nin en modern çizilen hipodromu olduğunu söyleyen Eker, “Alan olarak da en büyüklerinden birisi. Yaklaşık bin 500 dekar arazi buranın 100 dönümlük arazisinde ağaç dikildi. Şimdiye kadar 40 bin fidan dikildi. Bugünde 4 bin fidan daha dikiliyor. Toplamda 44 bin fidan dikilmiş olacak. Diyarbakır hipodromu sadece yılda 25 gün süreyle atların programla koşu yaptığı bir yer değil. Aynı zamanda halk için bir mesire yeri. Aynı zamanda bünyesinde 2015 yılında kurduğumuz bir hipoterapi merkezi. atla tedavi merkezi bunlar. Gerek ortopedik engelli çocuklarımızın, bir kaza sonucu veya doğuştan. Gerekse down sendromluların hem psikolojik yönden, hem de ortopedik yönden kaslarının geliştirilmesi, rehabilite edilmeleri için at binme çok önemli. Buna hipo terapi deniliyor, atla terapi. Burada da 350’ye yakın çocuk şimdiye kadar tedavileri için idmanlar yapıldı. Onlardan faydalandılar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.