Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Diyarbakır’da anaokulu öğrencileri tam kapanma sürecini fırsata çevirdi

DİYARBAKIR’IN YENİŞEHİR İLÇESİNDE BULUNAN KATİP ÇELEBİ İLKOKULU ANASINIFI-D ŞUBESİNİN ÖĞRENCİLERİ TAM KAPANMA SÜRECİNİ FIRSATA ÇEVİRDİ. ÖĞRENCİLER, E-TWİNNİNG ÇOCUK-SU DÜNYA PROJESİNDE YER ALDI.

Diyarbakır’da anaokulu öğrencileri tam kapanma sürecini fırsata çevirdi
01.06.2021
79
A+
A-

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Katip Çelebi İlkokulu Anasınıfı-D şubesinin öğrencileri tam kapanma sürecini fırsata çevirdi. Öğrenciler, e-Twinning Çocuk-Su Dünya Projesinde yer aldı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan yürütülmeye başlanmasıyla uzaktan eğitimi daha kaliteli bir hale dönüştürmek isteyen Katip Çelebi İlkokulu okul öncesi öğretmeni Nida Bayık ve Anasınıfı-D şubesi öğrencileri e-Twinning Çocuk-Su Dünya Projesinde yer aldılar.

Bu projeyle suyun önemi, su tasarrufu, su kirliliği ve en nihayetinde içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde değeri daha da anlaşılan ekolojik dengeyi koruma yollarını öğrencilerine kazandırmayı hedeflediğini belirten Nida Bayık, “6 hafta sürecek projede atık sularla bitki sulamak, arabayı yıkamak yerine silmek, yağmur suyu biriktirmek, sokak hayvanlarına su vermek, su damlası şeklinde anneler günü hediyesi tasarlamak, su faturası incelemek, komşulara suyun önemini anlatan afiş ve mektup bırakmak, su döngüsü gibi daha pek çok çalışmayı okul-aile işbirliği ile müfredata entegre bir şekilde yürütüyoruz. Velilerin sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olmalarına rağmen projeye destek olmak için bütün imkanlarını seferber ettik ve bu projeyle çocukların ebeveynleriyle birlikte yaparak yaşayarak, gerçek hayat deneyimleriyle öğrendik. Özellikle erken çocukluk döneminin hayata dair bazı alışkanlıkları edinmede önemli bir yeri oldu ve bu dönemde suyun önemi, suyu tasarruflu kullanmak, dünyayı daha yaşanılası bir yere dönüştürmek gibi sorumlulukları aşılamanın çocukların hayatlarında bir çok güzelliği beraberinde getireceğine inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.