Site Rengi

DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Diyarbakır’da şap aşılama kampanyası başladı

HAYVAN HASTALIKLARI VE ZARARLILARI İLE MÜCADELE PROGRAMI KAPSAMINDA 2021 YILI İLKBAHAR ŞAP AŞILAMA PROGRAMI DİYARBAKIR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUSTAFA ERTAN ATALAR’IN KATILIMIYLA BAŞLADI.

22.02.2021
118
A+
A-

Hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele programı kapsamında 2021 yılı ilkbahar şap aşılama programı Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın katılımıyla başladı.

Hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele programı kapsamında 2021 yılı ilkbahar şap aşılama programı 17 Şubat itibarı ile başladı. Ergani ilçesi Sesverenpınar Mahallesinde başlatılan aşılama programına, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Necattin Gönç, İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünden veteriner hekimler ile Ergani Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şap hastalığının hayvancılık sektörü için çok önemli ve zararlı bir hastalık olduğu belirtildi. Açıklamada, “Şap hastalığında bulaşma, enfekte hayvanlar ile direk temasta bulunma ve solunum yolu ile olmaktadır. Ayrıca enfekte hayvanların salgıları ile çok miktarda virüs saçılmaktadır. Hastalığa bütün çift tırnaklı hayvanlar duyarlı olup sığır ve domuzlarda şiddetli seyretmektedir. Şap hastalığına bağlı ekonomik kayıplar oldukça yüksektir. Hastalık özellikle genç hayvanlarda ölümlere, et ve süt veriminde düşüşlere neden olduğundan büyük ekonomik kayıplar ortaya çıkmaktadır. Ayrıca hastalığın eradikasyonu veya kontrolü de oldukça yüksek maliyetlidir. Bu nedenle hastalığın kontrol ve eradikasyonunda aşılamanın önemi artmaktadır. 2021 yılı hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele programı kapsamında ilkbahar şap aşılama kampanyası kapsamında ilimiz büyükbaş hayvan varlığının tümünün aşılanması hedeflendi” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.