Site Rengi

DOLAR 32,5196
EURO 34,8916
ALTIN 2.431,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Diyetisyen Akay: “Sahurda ağır yemekler yemeyin”

BESLENME VE DİYETETİK UZM. DYT. ELANUR YILMAZ AKAY, MİDE ŞİKAYETLERİ GİBİ BENZER SAĞLIK SORUNLARI YAŞAMAMAK İÇİN SAHURDA AĞIR YEMEKLER TÜKETİLMEMESİ VE ÖZELLİKLE İFTARDAN KALAN PİLAV VE YAĞLI BESİNLER GİBİ YEMEKLERDEN UZAK DURULMASI GEREKTİĞİ UYARISINDA BULUNDU.

19.04.2021
101
A+
A-

Beslenme ve Diyetetik Uzm. Dyt. Elanur Yılmaz Akay, mide şikayetleri gibi benzer sağlık sorunları yaşamamak için sahurda ağır yemekler tüketilmemesi ve özellikle iftardan kalan pilav ve yağlı besinler gibi yemeklerden uzak durulması uyarısında bulundu.

Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sağlık alanında uzman doktorların katılımıyla sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar Ramazan ayında da devam ediyor. Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzm. Dyt. Elanur Yılmaz Akay, “Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz?” sorusunu geniş bir yelpazede cevaplandırarak özellikle sahurda ağır yemeklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Protein odaklı beslenme

Sahur yemeklerinde hafif ve protein odaklı beslenmenin tercih edilmesi gerektiğini belirten Elanur Yılmaz Akay, gün boyu tok tutacağından yumurta, peynir, süt ürünleri, sert kabuklu kuruyemiş ve bağışık sistemini güçlü tutacak meyveler tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

“Sahuru atlamayın”

Sahur öğününün atlatılmamasını belirten Dyt. Akay, “Oruç süresi göz önüne alındığında mutlaka sahura kalkılması önemlidir. Tok tutan, susatmayacak besinler tüketmeye özen göstermeliyiz. Kahvaltı tarzı bir seçenek olabilir. Tam buğday ve çavdar gibi tahıllı ekmek çeşitleri daha çok tok tuttuğundan tercih edilmelidir. Gün içerisinde susamayı önlemek için tuzlu ve şekerli gıdalardan uzak durulmalı” dedi.

“Midenizi yormayın”

Sahurda yenilen yemeğin fazla ağır olmaması gerektiğini belirten Akay, “Sahurda aşırı tuzlu yiyecekler, kızartmalar, ağır tatlılardan uzak durulması mide sağlığı için önemlidir. Sahurda yapılan en büyük yanlış akşamdan kalan yemeklerin tüketilmesidir. Burada ağır yemekler, pilav ve ana yemeklerin tüketimi sağlık açısından olumsuz etki yapar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.