Site Rengi

DOLAR 32,5222
EURO 34,7276
ALTIN 2.490,25
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

DPÜ’de “Girişimcilik” eğitimi

DPÜ’DE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

10.05.2021
204
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından “Girişimcilik Eğitimi” başlıklı konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Sedat Uçar’ın konuşmacı olarak katıldığı çevrim içi olarak gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi, genel bir perspektifle Türkiye’deki çağdaş eğitim sürecine değindi ve öğrenilenleri hayata geçirmede konferans gibi ders dışı etkinliklerin önemine işaret etti.

Daha sonra söz alan Fakültesinin Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aytunga Oğuz, 21. yüzyıl becerileri bağlamında girişimcilik kavramının önemini belirten konuşmasından sonra katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmacı Prof. Dr. Sedat Uçar, sözlerine girişimcilik kavramını gündelik yaşamdan ve iş yaşamından örneklerle somutlaştırarak başladı.

Sedat Uçar, tarihsel süreçte endüstri devrimlerinin iktisadi ve toplumsal değişimlere neden olduğunu belirterek bu sürecin öğrenci nitelikleri açısından beklentilerde oluşturduğu değişime dikkat çekti.

Girişimcilik kavramının sadece ekonomik değeri değil, aynı zamanda kültürel ve bilimsel değerleri de içerecek şekilde geniş bir perspektif içerisinde ele alınması gerektiğini vurgulayan Uçar, girişimcilik eğitimine ilişkin dünyada ve Türkiye’de mevcut durumdan ve yapılabileceklerden bahsetti.

Eğitim ve öğretmenlik mesleki yeterlikleri açısından girişimcilik özellikleri, girişimciliği destekleyen öğretim yöntemleri ve okul olanakları gibi başlıkların da konuşulduğu etkinlik, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlandığı bölümün ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.