Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Eğirdir MAREM’in 6 Armut Çeşidi Tescillendi

ARTROYA İSİMLİ ARMUD

Eğirdir MAREM’in 6 Armut Çeşidi Tescillendi
12.06.2021
133
A+
A-

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 Armut çeşidi (MarSalda, FiRest, Seven, Dönen-C, Gökdem ve ArTroya) tescil süreci tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun: “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 adet yeni armut çeşidinin tescili 2021 yılı itibari ile tamamlandı. Çeşitlere dair yetiştiricilik bilgilerinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara, enstitümüzde yoğun bir şekilde devam ediliyor. Gerek Türkiye gerekse dünyada armut yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli faktörlerin başında “Ateş Yanıklığı Hastalığı” gelmektedir. Hastalığın etkin bir mücadelesi olmamakla birlikte mücadele için kullanılan kimyasallar oldukça pahalıdır ve insan-çevre sağlığı açısından zararlıdır. Hastalık, üretimi sınırlamakta, armut pazarında arz boşluklarına neden olmaktadır. Üreticiler, hastalıkla mücadele için yüksek ilaç ücretleri ödemektedir. İnşallah bu proje sayesinde üreticiler daha az ilaç kullanacaklar” dedi.

Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun, MarSalda çeşidi armudun Ağustos ortasında, FiRest ve Seven çeşidi armudun Eylül ortasında, Dönen-C ve Gökdem çeşidi armudun Ekim başında, ArTroya isimli armudun Ekim ortasında hasat edildiğini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.