Site Rengi

DOLAR 32,2580
EURO 34,7019
ALTIN 2.396,86
BIST 10.275,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Endüstriyel plantasyon sahasında üretim

ENDÜSTRİYEL PLANTASYON SAHASINDA ÜRETİM

26.02.2021
88
A+
A-

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce Orman Genel Müdürlüğü’nün, doğal ormanlar üzerindeki baskıları azaltmak ve ülkenin odun hammaddesi ihtiyaçlarının yerli kaynaklardan karşılanması amacıyla başlattığı Endüstriyel Plantasyon çalışmaları uygulandığı bildirildi.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Çınarlıdere Orman İşletme Şefliği 204 No’lu endüstriyel plantasyon sahası da bu sahalardan biri. 73.7 Hektar alana sahip sahada yapılan üretim çalışmaları Bölge Müdürü Hasan Keskin tarafından kontrol edildi. Sahada yapılan incelemelerde, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Arpacı, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mükremin Uçarcı, Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Sinan Özdağ ve Orman İşletme Şefleri de yer aldı.

Üretim işinde çalışan Kışlademirli köylüleriyle de bir araya gelen Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman işçiliğinin ağır işçilik olduğunu ve can ve mal güvenliği için çok dikkatli çalışmalarını istedi. Her şeyden önce can güvenliğinin geldiğini dile getiren Bölge Müdürü Keskin, üretim işlerinin tekniğine uygun bir şekilde yapılması, uygun kişisel koruyucu donanımların kullanılması, standardizasyona dikkat edilmesi konularında talimatlar verdi.

Dünya yaşamı için vazgeçilmez olan ormanların korunması ve yarınlara taşınması konularına da değinen Keskin, Orman İşletme Şefleri ve tüm mesai arkadaşlarına emek ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Odun hammaddesi ihtiyacının, son yıllarda ahşap kullanımına dönülmesi ile artması ve her yıl büyüyen talebin karşılanması amacı ile hızlı gelişen ağaç türleri ile oluşturulan endüstriyel plantasyon sahaları, yüzde 30 – 50’ye varan ürün artışıyla doğal ormanlarımız üzerindeki baskıyı azaltarak aynı zamanda ormanların korunmasını da sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.