Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Engelli kursiyerler duygularını renklerle anlattı

BAĞCILAR BELEDİYESİ FEYZULLAH KIYIKLIK ENGELLİLER SARAYI’NDA KURSİYERLER, YAPTIKLARI ÇİZİM VE RESİMLERLE REHABİLİTE OLUYORLAR. ENGELLİLERİN GÖRDÜĞÜ EĞİTİMLE GELDİKLERİ SON DURUM İSE KULLANDIĞI RENKLERE YANSIYOR. İLK GÜNLERDE SİYAH İLE GRİYİ KULLANAN ENGELLİLER ŞİMDİ İSE MAVİ VE PEMBEYİ TERCİH EDİYOR.

26.03.2021
86
A+
A-

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda kursiyerler, yaptıkları çizim ve resimlerle rehabilite oluyorlar. Engellilerin gördüğü eğitimle geldikleri son durum ise kullandığı renklere yansıyor. İlk günlerde siyah ile griyi kullanan engelliler şimdi ise mavi ve pembeyi tercih ediyor.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’ndaki “El Becerileri” sınıfında 15 kursiyer, eğitim görüyor. Pandemi şartlarına uygun şekilde ayarlanmış sınıfta engellilere çizim yapma, desen boyama, resim yapma, ahşap yakma, alçı kalıpları üzerine boyama, seramik süsleme dersleri veriliyor. Kursiyerler, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri branşta hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Sınıfı sanat galerisine çevirdiler

Resim öğrencileri, yaptıkları tablolarla sınıfı adeta bir sanat galerisine çevirdi. Sınıfın dört bir yanı rengarenk sulu boya çalışmalarıyla doldu. Duvarları süsleyen el emeği bu resimlerin en büyük özelliği ise eser sahibinin ruhsal durumunu yansıtması. Kursiyerler, yaptıkları resimlerde iç dünyalarını ve duygularını tuvale resmediyorlar. İlk gün kursa başladığında karamsarlığın hakim olduğu siyah ve gri gibi renkleri kullanan engellilerin geçen zamanda sosyalleşip arkadaşlıklar kurduktan sonra ise mavi ile pembeye resimlerinde ağırlık verdiği görüldü.

Çok büyük değişimler oldu

Engellilerin etkinliklerde el-göz koordinasyonu sağladığı için rehabilite olduğunu söyleyen el sanatları öğretmeni İlknur Kefeli, “Konuşamayan, kendini ifade edemeyenlerde bu çalışmaların çok etkisi oluyor. Neler hissettiklerini resimlerde yansıtıyorlar. Eğitim sezonunun başında yaptığımız resim çalışmalarıyla şimdikiler arasında çok fark var. Çok büyük değişimler oldu. İç dünyalarındaki farklılık görünüyor” dedi.

Tablolar, Engelliler Sarayı içindeki stantlarda satılarak sahiplerine gelir de getiriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.