Site Rengi

DOLAR 32,4398
EURO 34,7333
ALTIN 2.440,94
BIST 9.926,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Filografi ile muhteşem tablolar yapıyor

2013 YILINDA PENDİK BELEDİYESİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU EL SANATLARI KURSUNA KATILARAK FİLOGRAFİ SANATINI ÖĞRENEN OLTULU İHSAN ERDEM (42) YAPMIŞ OLDUĞU TABLOLARI GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR.

16.02.2021
162
A+
A-

Filoğrafi sanatının önemli ismi İhsan Erdem’in tabloları adeta sanat eseri.

2013 yılında Pendik Belediyesinin düzenlemiş olduğu el sanatları kursuna katılarak filografi sanatını öğrenen Oltulu İhsan Erdem (42) yapmış olduğu tabloları görenleri büyülüyor.

Filografi sanatı ile kısa sürede İstanbul’da önemli isimler arasında yer alan ve eserlerindeki ince işçilik ve estetik görünümüyle adından söz ettiren Filografi Üstadı İhsan Erdem, hedefinin bu sanatı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Hobi olarak başladığı sekiz aylık bir eğitim aldıktan sonra Filografi sanatını profesyonelce icra etmeye başlayan İhsan Erdem, “Hedefim gençlere örnek olmak onlara kurslar açarak bilgisayar başında boşa geçirdikleri zamanlarını en güzel şekliyle değerlendirmek.” dedi.

İhsan Erdem, sekiz yılda beş sergi açarak 400 tabloyu görücüye çıkardı. Sergilerde en çok dikkat çeken tablo ise 55 bin çivi kullanarak 1.95’e 1.20 ebatında yapmış olduğu Esmaül Hüsna adlı tablo oldu. Hedefinin Filografi Sanatına katma değer katmak, filografi sanatını yaya bildiğim kadar geniş kitlelere yaymak olduğunu ifade etti.

Erdem, en büyük hayalinin gelecekte bir atölye kurarak lise seviyesindeki öğrencilere Milli Eğitim tarafından bir sanat dalında eğitim verilmesi. Ve bu eğitimler arasında filografi sanatının da bulunmasını sağlamak. Erdem, “Her çocuğun en az bir sanatla uğraşması lazım çocuklar bir şeyler üretmeye başladıktan sonra özgüvenleri daha da artacak daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. İşte en büyük hayalim de bunu okullardaki çocuklara hiçbir ücret talep etmeden bu sanatı onları aktarmak istiyorum” diye konuştu.

Erdem, öğrencilere ücretsiz flografi sanatını öğretmek istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.