Site Rengi

DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Fransa’da nefes ile Covid-19 testi yapan cihaz deneme aşamasında

FRANSA’NIN LYON KENTİNDE NEFES YOLUYLA COVİD-19 VİRÜSÜNÜ ANALİZ EDEN VİRÜS TARAMA ARACI “COVİD-AİR” TEST EDİLİYOR.

03.05.2021
142
A+
A-

Fransa’nın Lyon kentinde nefes yoluyla Covid-19 virüsünü analiz eden virüs tarama aracı “Covid-Air” test ediliyor.

Dünya çapında korona virüse karşı aşı geliştirme çabaları devam ederken aynı zaman virüsü test etmek için daha hızlı sonuç veren cihazlar üzerinde çalışmalar da yapılıyor. Fransa’da Lyon Üniversite Hastanesi, Lyon 1 Claude Bernard Üniversitesi ve Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) tarafından ortaklaşa geliştirilen “Covid-Air” virüs tarama aracı bir aşılama ve test merkezinde deneniyor. Bir kişinin alkol metre benzeri bir tüpe üflemesinin ardından, cihaz 1 dakikadan kısa sürede verilen nefesi analiz ederek sonuç veriyor. Cihazın güvenilirliğini doğrulamak ve verileri karşılaştırmak için PCR testleriyle sonuçlar karşılaştırılıyor.

Cihaz hakkında açıklama yapan CNRS ve Lyon 1 Üniversitesi direktörü Christian George, “Her nefeste ortaya çıkan kimyasal bir parmak izimiz var ve bu bileşimde Covid-19’un kimyasal izleyicilerinin varlığını veya yokluğunu görebiliyor ve böylece virüsün varlığı hakkında pozitif veya negatif tanı koyabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan deneme çalışmalarına şuana kadar 3 bin kişi katıldı. Cihazın hızlı bir şekilde sonuç vermesi sayesinde havalimanları gibi hızlı teşhis gerektiren yerlerde kullanılması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.