Site Rengi

DOLAR 32,5952
EURO 34,7918
ALTIN 2.497,68
BIST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Gaziantep’te “Fikri ve Sinai Mülkiyet Hukuku” konulu webinar

İLETİŞİM ALANINDA “FİKRİ VE SİNAİ MÜLKİYET HUKUKU” WEBİNARI

25.03.2021
98
A+
A-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesinin düzenlediği Webinar serisinin beşinci çevrimiçi yayın konuğu, “İletişim Alanında Fikri ve Sinai Mülkiyet Hukuku’nun Önemi” üzerine söyleşi yapan Avukat Dr. Remzi Tamer Pekdinçer oldu.

Sahibinin hususiyetini taşıyan ilim, edebiyat, musiki, güzel sanatlar veya sinema eserleri olarak sayılan her nevi fikir ve sanat mahsullerinin hukuki öneminden bahseden Avukat Dr. Remzi Tamer Pekdinçer, eserlerin manevi haklarına değindi.

“Eser sahibi eserin kendisine ait olduğunu ispat etmeli”

Eserlerin telif haklarının önemini de katılımcılara hatırlatan Pekdinçer, “Eserin fikri sanat mahsulü taşıması lazım. Bu eserler kanunda geçerlidir. Eserin şartlarını yerine getirdiğiniz anda hak sahibisiniz. Hukukta ispat önemlidir. Mantığa sığmayan hiçbir şey hukuka da sığmaz. Eseri birisi izinsiz kullanırsa itiraz hakkı doğar. Örneğin bir müzik klibi çektiğinizde, klipte gözüken herhangi bir tablo varsa ve hak sahibi ressam ‘benim iznim kullanılmadan tablom klipte yayınlandı’ diye dava açarsa, haklı çıkar. Fikri sanat eserlerini izin almadan kullanırsanız ceza alırsınız. Kamusal alanlarda çekilen filmler için de izin alınması gerekir. Fikri ve sınai mülkiyet konusunu iyi bilmelisiniz ki hakkınızı savunabilesiniz. Herkes iddiasını kanıtlamakla yükümlü. Eser sahibi eserin kendisine ait olduğunu hukuki yollarla ispat etmeli” dedi.

İletişim Fakültesi akademisyenlerinin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği webinarda, Remzi Tamer Pekdinçer, öğrencilerin ve HKÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan’ın konuyla ilgili tüm sorularına detaylarıyla yanıt verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.