Site Rengi

DOLAR 32,2145
EURO 34,7349
ALTIN 2.432,24
BIST 10.181,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Geri dönüşüme destek için eski kotlardan bıçak sapı yapıyor

DENİZLİ’DE BIÇAK USTASI, KOT PANTOLONLARI GERİ DÖNÜŞÜM OLARAK KULLANIP BIÇAK SAPI YAPMAYA BAŞLADI. EPOKSİ YARDIMIYLA BİRLEŞTİRİLEN KOT PANTOLONLAR BIÇAK ÜZERİNDE UZUN YILLAR DAYANABİLİYORKEN, ÇOĞU VATANDAŞ KENDİ KOT PANTOLONLARI GETİREREK ÖZEL BIÇAKLARINI YAPTIRIYOR.

06.02.2021
103
A+
A-

Denizli’de bıçak ustası, kot pantolonları geri dönüşüm olarak kullanıp bıçak sapı yapmaya başladı. Epoksi yardımıyla birleştirilen kot pantolonlar bıçak üzerinde uzun yıllar dayanabiliyorken, çoğu vatandaş kendi kot pantolonları getirerek özel bıçaklarını yaptırıyor.

Denizli’de yaşayan 34 yaşındaki bıçak ustası Davut Yılmaz, farkındalık oluşturmak için eski pantolonları kullanmaya başladı. Geri dönüşüme destek olunarak pantolonları kullanıp bıçak sapı yapan Yılmaz, epoksi yardımıyla bir tabakanın içerisinde kestiği pantolonları birleştirdi. Birkaç gün geçtikten sonra kuruması beklenen pantolonlar bıçak sapı yapılmak üzere hazırladı. Sonrasında hazırlanan parçalar bıçaklara sap olarak titiz bir çalışma sonucu desen verilip yerleştirdi. Yapılan işlemler sonrası su geçirmeyen saplar daha dayanıklı hale gelerek uzun yıllar boyunca kullanılacak şekle geldi.

Birçok vatandaş eski kot pantolonunu Yılmaz’a getirerek istediği gibi hazırlatırken, geri dönüşüm içinde önemli hale geliyor. Yapılan işlemlerde geri dönüşüme destek oldukları için yoğunluk gösterdiklerini belirten Davut Yılmaz, “Geri dönüşüme kazandırdığımız sistemde bıçak saplarını kot pantolonlarla üretiyoruz. İnsanların atmak istediği ve eskimiş kot pantolonları arkadaşlarımızdan toplayarak temizleyip dezenfekte ettikten sonra parçalar halinde kesiyoruz. Bir tabakanın içerisine epoksi ile birleştiriyoruz. Bunları bir kaç gün içerisinde dondurup sonra kesip bıçak saplarında geri dönüşüm olarak kullanıyoruz. Bu işleri tercih etmemizdeki sebep epoksi karışımı olan kot pantolonları geri dönüşüme kazandırabilmek” dedi.

“İnsanların kendi kot pantolonlarından yapılmış bıçağa sahip olması ayrı bir keyif”

Müşterilerin kendi kot pantolonlarını bıçak üzerinde gördüklerinde mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, “Kot pantolonların yapımında insanların taşlama sırasında eziyet çektiğini ciddi derecede zehirlenebildiğini biliyoruz. Bizim amacımız Türkiye’de geri dönüşüme en tehlikeli olan ve insanlara en çok zarar veren şeyden başlamaktı. Bir çok materyalden bıçak sapı yapıyoruz ama en çok tercih ettiğimiz kot pantolondur. Hem su geçirmez hem de darbeye dayanıklı olduğu için bıçak üzerinde uzun yıllar boyunca kalabilecek bıçak sapıdır. İnsanların kendi kot pantolonlarından yapılmış bıçağa sahip olması ayrı bir keyif verici durumdur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.