Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Geyiklerin beslenme anları foto kapanda

BÖLGEDE SÜRÜ HALİNDE GEZİNEN VE YEMLENEN GEYİKLER FOTO KAPANLAR TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

07.02.2021
96
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Başkonuş Yaylası’nda yaklaşık bir metre karla kaplı ormanlık arazilere yaşayan geyikler için yem bırakıldı. Foto kapanlarla bölgedeki geyiklerin beslenmeleri görüntülendi.

Kahramanmaraş’a 50 kilometre mesafede bulunan Başkonuş Yaylası yaz-kış yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sık orman yapısı ve endemik bitkileri bakımında bölgenin oksijen deposu konumunda yer alan yaylada, kış mevsimi için stoklanan yem balyaları ormanın derinliklerine bırakıldı.

Başkonuş Yaylası İşletmecisi Serhan Erdoğanyılmaz, 1 metrelik kar ile kaplı yolları aşarak bölgede yaşayan yaklaşık 350 geyiğe yem bıraktıklarını belirterek, “Şuanda bin 400 rakımdayız ve gece boyu kar yağdı. Her zaman söylediğimiz gibi bizler burada misafiriz ve ev sahipliği buradaki geyiklere ait. 350 adet geyiğimiz mevcut bu ormanlarımızda ve zaten belimize kadar kara gömülerek yemleri dağıtmaya çalıştık. Geyiklere de birilerinin bakması lazım ve bizler kış mevsimi için stokladığımız saman balyalarımızı arkadaşlarımız ile beraber geyiklerimize ulaştırmaya çalıştık ve ormanın derinliklerine geldik. Aynı zamanda biz burada oluşturduğumuz hayvan rehabilitasyon merkezimizde doğada yaşayamayan hayvanlarımızın da bakımlarını üstlendik” diye konuştu.

Ormana yerleştirilen foto kapanlar sayesinde geyiklerin popülasyonu hakkında bilgi sahibi olduklarını da söyleyen Erdoğanyılmaz, “Foto kapan projesi başlattık ve ormanın içlerine yerleştirdiğimiz foto kapanlar ile az tahmini sayısını vermediğimiz geyikleri takip altına alıyoruz. Foto kapana çok büyük geyik sürüleri düştü ve eğer o geyiklerde ve vahşi yaşamda eğer bir eksiklik varsa ona göre önlemlerimizi de alıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.