Site Rengi

DOLAR 32,3964
EURO 34,6184
ALTIN 2.389,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

“Glutatyon yaşlılık ve hastalıklara karşı etkili bir araç”

VÜCUDUN ANTİOKSİDAN KAYNAĞI GLUTATYONUN HÜCRENİN YENİLENMESİNDEN SORUMLU OLDUĞUNU BELİRTEN UZM. DR. YEGANE KOULİEVA ÖZCAN, “KARPUZ, FINDIK, ŞEFTALİ, SU TERESİ GİBİ MEYVE VE SEBZELERİN YANI SIRA DEVEDİKENİ BİTKİSİNDE DE YÜKSEK ORANDA BULUNAN GLUTATYON YAŞLILIK VE HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ BİR ARAÇ” DEDİ

“Glutatyon yaşlılık ve hastalıklara karşı etkili bir araç”
04.06.2021
93
A+
A-

Vücudun antioksidan kaynağı glutatyonun hücrenin yenilenmesinden sorumlu olduğunu belirten Uzm. Dr. Yegane Koulieva Özcan, “Karpuz, fındık, şeftali, su teresi gibi meyve ve sebzelerin yanı sıra devedikeni bitkisinde de yüksek oranda bulunan glutatyon yaşlılık ve hastalıklara karşı etkili bir araç” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümünden Uzm. Dr. Yegane Koulieva Özcan, vücudun zararlı kimyasallar ve hastalıklara karşı savunmasına görev alan glutatyon hakkında açıklamalarda bulundu. Hücre yenilenmesini sağlayan üç ayrı yapıtaşından oluşan glutatyonun güçlü bir antioksidan olduğunu söyleyen Dr. Yegane Koulieva Özcan, “Glutatyon, vücuda zarar veren ve devamlı olarak oluşan serbest radikaller ve reaktif toksit maddeleri etkisiz hale getirerek genel sağlığı korur. Ancak vücuttaki glutatyon oranı hem yıllar içerisinde hem de sağlıksız yaşam biçimiyle düşüşe geçer. Kötü beslenme, çevre kirliliği, çeşitli enfeksiyonlar, yaralanmalar ve hastalıklar, stres, ilaç kullanımı vücudumuz için önemli olan bu detoksifikatorü yok eder. Bu sebeple kaybettiğimiz glutatyonu tekrar vücudumuza geri kazandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Gençlik iksiri kükürtte gizli”

Glutatyondaki önemli faydanın içeriğindeki kükürtte gizli olduğunu dile getiren Dr. Özcan, “Yapışkan bir maddedir. Bu sayede vücuda giren tüm atıklar, serbest radikaller, toksinler, ağır metaller kükürte yapışır. Böylece hücre temizlenir, bağışıklık sistemi güçlenir” diye konuştu.

Glutatyon üretimini tetikleyen kükürt içeren besinleri sıralayan Özcan, “Karpuz, fındık, avokado, şeftali, tarçın, kakule, zerdeçal, domates, bezelye, kırmızı biber gibi gıda ürünlerinde de glutatyon tohumu bulunur. Sarımsak, soğan, turpgiller brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, su teresi kükürt açısından oldukça zengin yiyeceklerdir. Devedikeni bitkisi ise glutatyon seviyesinin artmasında etkilidir” dedi.

“Vücudunuzu 4 vitaminden mahrum bırakmayın”

Vücuttaki glutatyon miktarını artırmakta besinler kadar egzersiz yapmanın da önemli olduğunu belirten Dr. Özcan, “Günde rutin olarak yapabileceğimiz yarım saatlik tempolu yürüyüş, derin nefes alma ve terleme vücuttaki toksinlerden kurtulmanın ve sihirli bileşenin gelişmesine yardımcı olmanın güzel bir yoludur. Vitamin konusunda ise C ve E vitaminleri, folik asit ve B6 ve B12 glutatyon üretiminde önemli bir rol oynar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.