Site Rengi

DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

GSO’da kimya ve plastik kümesi ihtiyaç analizi yapıldı

GAZİANTEP SANAYİ ODASI’NIN (GSO) DÜZENLEDİĞİ KİMYA VE PLASTİK KÜMESİ İHTİYAÇ ANALİZİ AÇILIŞ TOPLANTISI, VİDEO KONFERANS SİSTEMİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

26.05.2021
68
A+
A-

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) düzenlediği Kimya ve Plastik Kümesi İhtiyaç Analizi Açılış Toplantısı, video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

GSO Genel Sekreter Yardımcısı Sermest Çapan, danışmanlık firması uzmanları ve küme üyesi firmaların katıldığı toplantıda, ihtiyaç analizine ilişkin firmalar ile yapılan görüşme süreci ve bundan sonra izlenecek yol haritası değerlendirilerek bilgilendirme sunumu yapıldı. UR-GE projeleri hakkında genel bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda, değerlendirme anketiyle ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan GSO Genel Sekreter Yardımcısı Sermest Çapan, plastik ve kimya sektörünün Gaziantep ve ülke ihracatında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

“Kimyevi maddeler ihracatta 4’üncü sırada”

Kimyevi maddeler ve mamullerinin Ocak – Nisan 2021 döneminde Gaziantep’ten en fazla ihraç edilen ürünler arasında 4’üncü sırada yer aldığına dikkat çeken Çapan, “Ülke ve kent ihracatımızda önemli bir payı olan kimya ve plastik sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile derinlemesine görüşmeler gerçekleştirerek sorunlarını, beklentilerini ve ihtiyaçlarını tespit etmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında sektörün “kümelenme” potansiyelini, firmaların “Yenilik” ve “İhracat Fırsatlarını” detaylı olarak değerlendirip raporlandıracağız. Ayrıca UR-GE ve Hiser projelerimiz ile firmalarımızın ihracat kapasitelerini ve rekabetçilik seviyelerini artırmayı amaçlıyoruz. Odamızın projeleri ile sektördeki firmaların yurt dışı pazarlara açılabilmeleri, ortak stratejilerin oluşturulması, eylem planlarının hazırlanması ve yurt içinde ve dışında pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor” dedi.

Toplantı, katılımcılar ve firma temsilcileri tarafından sektöre dair yapılan değerlendirmeler ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.