Site Rengi

DOLAR 32,3743
EURO 34,7834
ALTIN 2.432,21
BIST 9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

GSO’nun ur-ge ve hiser projelerinden ihracata destek

GSO’NUN UR-GE VE HİSER PROJELERİNDEN İHRACATA DESTEK

06.03.2021
94
A+
A-

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından başlatılan, Gaziantep Gıda Kümesi UR-GE Projesi ve Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi Projesi (HİSER) firmaların ihracatının artması, pazarlarının çeşitlendirilmesi ve rekabetçilik seviyelerinin yükseltilmesine destek oluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın yüzde 75 oranında destek sağladığı ’Gaziantep Gıda Kümesi’ UR-GE Projesi ve ‘Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi Projesi’ HİSER Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 35 firma ile proje faaliyetleri gerçekleştirildi.

Gaziantep Gıda Kümesi UR-GE Projesi kapsamında 2 gün süren ve 19 firmanın katıldığı online eğitimde; Uluslararası Pazar Araştırması Raporu Hazırlama, Rakip Ülkelerin ve Türk Ürünlerinin Pazar Payı Tespiti, 4 Kriterli Hedef Pazar Seçme Yöntemi, İthalatçıları Tespit Etme, Ticaret Bakanlığı Hizmet ve Desteklerinden Faydalanma ve Farklı Sektördeki Alıcı Firmaların Hazır Listelerine Ulaşma konuları anlatıldı.

GSO’nun Gaziantep Teknopark işbirliğiyle yürüttüğü Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi HİSER Projesi kapsamında ise İhtiyaç Analizi Kapanış Toplantısı düzenlendi. Toplantıya 16 firma katılım sağlarken, firma temsilcileri ile proje kapsamında hazırlanan İhtiyaç Analiz Raporu verileri paylaşıldı.

Firmaların yurt içinde ve yurt dışında pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği projeler, 3 yıl devam edecek. UR-GE ve HİSER projeleri ile sektördeki firmalar, GSO aracılığıyla bir araya getirilerek yurt dışı pazarlara açılabilmeleri için analizler yapılacak. Bunun yanında firmalar için ortak stratejiler oluşturularak önümüzdeki süreçte faaliyet planları gerçekleştirilecek.

İhtiyaç analizi sonunda oluşturulacak 36 aylık yol haritasına göre belirlenecek ülkelere yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri düzenlenmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.