Site Rengi

DOLAR 32,5130
EURO 34,9419
ALTIN 2.434,97
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Gümüşhane’ye içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı’nın gövde yüksekliği yüzde 75’e ulaştı

KENT MERKEZİNDEKİ İÇME SUYUNUN KESON KUYULARLA KARŞILANDIĞI GÜMÜŞHANE’NİN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN YAPIMI DEVAM EDEN BAHÇECİK BARAJINDA GÖVDE İNŞAATI YÜZDE 75 SEVİYESİNE ULAŞIRKEN, GÖVDENİN YILSONUNA KADAR BİTİRİLMESİ VE SU TUTULMASI HEDEFLENİYOR.

Gümüşhane’ye içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı’nın gövde yüksekliği yüzde 75’e ulaştı
18.06.2021
83
A+
A-

Kent merkezindeki içme suyunun keson kuyularla karşılandığı Gümüşhane’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapımı devam eden Bahçecik Barajında gövde inşaatı yüzde 75 seviyesine ulaşırken, gövdenin yılsonuna kadar bitirilmesi ve su tutulması hedefleniyor.

Merkeze bağlı Bahçecik köyü sınırlarında çalışmaları devam eden barajda kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen yüklenici firma Genel Müdürü İhsan Eleman, 2017 yılında yapımına başlanan barajın gövde yüksekliğinin 69 metre olduğunu ve kentin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Gümüşhane’nin içme suyunu Harşit Çayı kenarlarındaki keson kuyulardan temin ettiğini hatırlatan Eleman, “Son yıllarda yağışların rejim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte Harşit Çayının debisi de oldukça düştü. Gümüşhanemizin nüfusu da oldukça yoğunlaşmıştır. Artık Harşit Çayı’nın suyu şehre yetmemektedir. Bahçecik Barajı 2016 yılında ihalesi yapılıp 2017 yılında imalatı başlanış olan Gümüşhane şehrimizin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyunu çevresiyle birlikte Tekke köyünden itibaren temin edecek çok önemli ve özel bir baraj” dedi.

Aktutan göletinden baraj havzasına gelecek suyla birlikte yıllık 5,5 milyon metreküp içme suyunun arıtılmadan bile içilebilir suyu özelliğinde bir memba suyuyla Gümüşhane’nin içme suyunu karşılayacağını dile getiren Eleman, “Gövdemiz temelden itibaren 69 metre yüksekliktedir. Şu anda gövdede yüzde 75 seviyesine gelmiş bulunmaktayız. Yeterli ödeneğin sağlanması halinde yıl sonunda barajda su tutmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Baraj gövdesinin yapımında bölgede ilk kez sıkıştırılmış beton kullanıldığını aktaran Eleman, barajın tamamlandığında musluklardan memba kalitesinde su akacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.