Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Hitit ve Koç Üniversiteleri arasında “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” araştırmalarında işbirliği

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ VAKALARIYLA İLGİLİ TECRÜBELİ ÖĞRETİM ÜYELERİNE SAHİP OLAN HİTİT ÜNİVERSİTESİ İLE KOÇ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA BU ALANDA YAPILMASI PLANLANAN İŞBİRLİĞİ TOPLANTISININ İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

17.05.2021
90
A+
A-

Hitit Üniversitesi “Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile “Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID)” arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı alanında ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarıyla ilgili tecrübeli öğretim üyelerine sahip olan Hitit Üniversitesi ile Koç Üniversitesi arasında bu alanda yapılması planlanan işbirliği toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

Toplantıda Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ve merkez yönetim kurulu üyeleri ile KUISCID Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül ve ekibi yer alırken, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı kapsamında ortak araştırmalar, projeler ve eğitim çalışmalarının yanı sıra iki üniversite arasında düzenlenecek bilimsel toplantıya ilişkin işbirliği konuları ele alındı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baykam, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının tanı, patogenezi ve tedavisine yönelik klinik ve laboratuvar araştırma konularında Koç Üniversitesi ile birlikte bilimsel anlamda hem ülkemize hem de dünya literatürüne büyük katkı sağlayacak araştırmalar ve bilimsel bir toplantının organizasyonu konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Üniversitelerin var oluş sebebinin ilgili tüm kesimlerle bir araya gelerek bilgi birikimini paylaşmak olduğu inancıyla çalışmalar yapan üniversitenin, bu doğrultudaki faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Baykam, şunları kaydetti:

“KKKA vakalarıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde kendilerini kabul ettirmiş, alanında tecrübeli öğretim üyelerine sahibiz. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin bulaşı, korunma önlemleri, kene ile temasın önlenmesi, tedavi yöntemleri, bulaşın önlenmesine yönelik toplum bilgilendirilmesi açısından yıllardır yaptığımız çalışmalarla birçok veriler ve bilgi birikimini Türk hekimleri olarak dünya literatürüne de sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda yaptığımız işbirliği ile KKKA hastalığı çerçevesinde yaptığımız çalışmalarınızın sayısını ve kapsamını artırmayı hedefliyoruz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.