Site Rengi

DOLAR 32,3863
EURO 34,7722
ALTIN 2.405,67
BIST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İpsala’da yılda 5 milyon balık üretimi yapılıyor

EDİRNE’NİN İPSALA İLÇESİNDE TAM KAPASİTE İLE YILDA 5 MİLYON YAVRU BALIK ÜRETİMİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ TESİSTE EDİRNE VALİSİ EKREM CANALP’İN KATILIMIYLA BALIK SAĞIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TESİSİN ÖNEMİNE VURGU YAPAN CANALP, “BU TESİS SADECE EDİRNE’NİN İÇ SULARINA DEĞİL AYNI ZAMANDA BÖLGESEL OLARAK BÜTÜN TRAKYA’YA HİZMET EDECEK VE EKOLOJİK HAYATIN SÜRDÜRÜLEBİLDİĞİNE DE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ” DEDİ

İpsala’da yılda 5 milyon balık üretimi yapılıyor
01.06.2021
96
A+
A-

Edirne’nin İpsala ilçesinde tam kapasite ile yılda 5 milyon yavru balık üretiminin gerçekleştiği tesiste Edirne Valisi Ekrem Canalp’in katılımıyla balık sağımı gerçekleştirildi. Tesisin önemine vurgu yapan Canalp, “Bu tesis sadece Edirne’nin iç sularına değil aynı zamanda bölgesel olarak bütün Trakya’ya hizmet edecek ve ekolojik hayatın sürdürülebildiğine de katkı sağlamış olacağız” dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nden Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne imzalanan protokol ile devrolan İpsala Su Ürünleri İstasyonu’nda Trakya Bölgesi’ndeki iç sulara salınarak gerek sportif, gerekse de ticari faalliyetlerde hizmet vermek üzere yavru balık yetiştirme çalışmaları devam ediyor. Tesiste incelemelerde bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, çalışmalar hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’tan bilgi aldı. Yaklaşık 29 bin metrekare alana sahip arazideki 31 toprak havuz ve 10 beton havuzda üretimin yapıldığı tesiste 190 anaç balıkla yavru balık üretimi gerçekleştirildiğinin bilgisine veren Bayazıt, tam kapasite ile üretimin yapıldığında yılda 5 milyon adet yavru balık üretiminin yapıldığı ve balıklar ile 4-6 santimetre boya geldiklerinde Trakya bölgesindeki gölet ve iç sularda balıklandırma çalışmaları yapıldığını kaydetti.

Balık üretimi ve havuzlarını inceleyen Canalp, ardından balık sağımına katıldı. Sağımın ardından açıklama yapan Canalp, çalışmayla hem ticari hem de sportif balıkçılığa katkı sağlandığını ifade etti. Canalp, balıkçılığın sürdürülebilir olması için iç sulara balık takviyesi yapıldığını söyleyerek, “Sportif balıkçılıktan daha öte ticari balıkçılığa önemli katkı yapılıyor. Belli büyüklükteki göl ve barajlara bu balıkları saldığımızda, belli zaman aralıklarında yapılan küçük çaplı balıkçılıkla belli bir protein ihtiyacını karşılayacak bir gıda olarak pazarda yerini alabiliyor.” dedi. Yerel ekonomi katkı sağlamak açısından tesisin kıymetli olduğunu belirten Canalp, “Bu tesis sadece Edirne’nin iç sularına değil aynı zamanda bölgesel olarak bütün Trakya’ya hizmet edecek bir tesistir. İhtiyaç duyulan gölet ve barajlara, derelere balık takviyesi yapmak suretiyle ekolojik hayatın sürdürülebildiğine de katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.