Site Rengi

DOLAR 32,3862
EURO 34,7837
ALTIN 2.395,62
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İşçiye altın bilezik, işverene kalifiye eleman

SANAYİ SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK SORUNLARININ BAŞINDA OLAN ‘KALİFİYE ELEMAN’ SORUNUNA, ADIYAMAN SANAYİ GELİŞTİRME MERKEZİ (ASGEM) ÇÖZÜM BULDU.

02.04.2021
86
A+
A-

Sanayi sektörünün en büyük sorunlarının başında olan ‘kalifiye eleman’ sorununa, Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi (ASGEM) çözüm buldu.

ASGEM’de vasıfsız kişilere düzenlenen uygulamalı kurslar ile vasıflı bir eleman olarak işletmelerde işe giriyor. Adıyaman Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve OSB Başkanlığının ortak projesi ile hayata geçirilen merkezde kalifiye eleman yetiştiriliyor.

Sanayicilerin sürekli kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini ve eleman bulamadıklarını dile getirmelerinin ardından ortaya çıkan ASGEM’de 11 sektör belirlendi. Bu sektörler içerisinde ön plana çıkan gastronomi, tekstil gibi bölümlerde yaklaşık 2,5 ay eğitim gören 280 kişi sertifika alarak işe yerleşti. Daha önceden vasıfsız işçi olduğu için iş bulamayan kişiler ASGEM’de meslek sahibi olup işe girdi. İşe giren kişiler, ASGEM sayesinde ekmek sahibi olduklarını dile getirdi.

“İşçi eline altın bileziği taktı”

Projenin yürütücülerinden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, sanayicilerin en büyük sorunlarından birisine çözüm bulduklarını belirterek, hedeflerinin tüm sektörlere kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Merkezde kursları açmadan önce saha çalışması yaptıklarını ve sektörlerin ihtiyaçlarını belirlediklerini kaydeden Başkan Uslu, “Adıyaman’da ki lokomotif sektör nedir? En fazla hangi sektörde kalifiye eleman ihtiyacı vardır? Önce bunun tespitini yaptık. Burada da tekstil, mobilya, gastronomi gibi 6 tane sektörümüz ön plana çıktı. Bu sektör için insan yetiştirmek üzere yola çıktık. Bugün itibariyle yaklaşık 280 kişi bu merkezden sertifikasını eline almış, tabiri caizse eline bir altın bileziğini takarak işine gidip evine ekmek götürmektedir. Biz burada da durmayacağız. Bizim hedefimiz Adıyaman’da üretim yapan A’dan Z’ye, sektör ayrımı yapmaksızın, kimin ne ihtiyacı var ise işi bilen insanları yetiştirip işverenin bu ihtiyacını karşılayarak, istihdama katkı sağlamaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.