Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Kahramanmaraş’ta çiftçilerin bağ budama telaşı başladı

KAHRAMANMARAŞ’TA ÇİFTÇİLER CEMRELERİN DÜŞMESİYLE ÜZÜM BAĞLARINDA BUDAMA İŞLEMİNE BAŞLAYARAK YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNUN İÇİNE GİRDİLER

20.03.2021
87
A+
A-

Kahramanmaraş’ta çiftçiler cemrenin düşmesiyle üzüm bağlarında budama işi için yoğun bir çalışma temposunun içine girdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Onikişubat ilçesinde çiftçiler, toprağı işlemeye ve bağlarını budamaya başladı. Çok sayıda üzüm çeşidi ve bağın bulunduğu bölgede çiftçiler, bağların yolunu tuttu. Sabahın ilk ışıklarıyla bağa giren çiftçiler, akşama değin bağ budayıp traktörün giremediği arazileri kara sabanla sürerek hazırlık yapıyorlar.

Yılın ocak ve şubat aylarından itibaren etkili olan yağmur ve kar yağışlarının ardından güneşli havaları fırsat bilen çiftçiler arazilere çıkmaya başladı. Bağ budama mevsimi olması nedeniyle, vatandaşlar üzüm bağında asmaları budamaya başladı.

Çiftçiler, budama mevsiminde aynı zamanda üzüm asması dikimi de yapıyor. Budama ve sürüm ile verim yüzde 50 artıyor. Kahramanmaraş, bağcılık alanında önemli bir üretim miktarına sahip. Önemli üretici iller arasında 9. sırada yer alan kentte, geçen yıl üzüm üretim miktarı 85 bin ton civarındaydı. Üretiminin yüzde 74,08’ini sofralık-çekirdekli ve yüzde 25,50’ini ise kurutmalık-çekirdekli üzümler oluşturuyor. Kahramanmaraş genelinde 155 bin dekarlık alanda üzüm üretimi yapılıyor. Uçsuz bucaksız arazilerde severek bağ budayan çiftçiler, bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur anlayışıyla çalışıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.