Site Rengi

DOLAR 32,6005
EURO 34,8189
ALTIN 2.493,24
BIST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Kapanan okulu, gelenekleri geleceğe taşıyan fabrikaya dönüştürdüler

SOSYAL MEDYADAN EL EMEKLERİNİ PAYLAŞAN KURSİYERLER SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

25.02.2021
86
A+
A-

Adana’nın Kozan ilçesinde taşımalı eğitim nedeniyle kapanan okulda açılan kursa katılan kadınlar, dokuma tezgahlarında yöresel motifleri ilmek ilmek işliyor.

Yassıcalı ve Kayhan mahallelerinde 11 kursiyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde fabrikaya dönüşen okulda tezgahlarının başında unutulmaya yüz tutan kilim dokumayı öğrendi.

Eğitmen Firdevs Yağbasan, kadınların unutulmaya yüz tutan el sanatlarını öğrenerek gelecek nesillere ışık olduklarını ifade ederek, “Okulumuz kapatılmıştı. 11 kursiyerimiz var. Eski unutulan motifleri yeni el yapımı kilimlerimize yansıttık. Mahallemizin genç kızları kadınlarımız kursumuza katılıyor. Namazlık ve büyük kilim siparişleri de alıyoruz” dedi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, unutulmaya yüz tutan eserleri yeniden gün ışına çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, “Kayhan yöremizde yöresel kilim dokuma kursumuzu açtık. Kilimleri ilmek ilmek dokuyorlar. Kilimlerimize rağbet güzel. Teşhir mağazamız ve internet üzerinden sipariş alıyoruz” diye konuştu.

Kursiyer Emine Göçer ise, “Zorluk çekerim diye düşündüm ama çok keyifli. Bu arada işlerken videoya alıyorum. Sosyal medya hesabımdan paylaşınca çok talep oldu. Öğrenmek isteyen de almak isteyen de çok” ifadelerini kullandı.

Havva Bozkurt ise kilimleri keyifle dokuduklarını ifade ederek, “Pandemide yapacak bir aktivite yoktu. Burada keyifle vakit geçiyoruz. Sipariş çok. Kültürel değerlerimizi korumak çok önemli. Hem değerli bir iş yapıyoruz hem de kendimizi daha değerli hissediyoruz. Kilimlerin fiyatı 300 ile bin TL arasında değişiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.