Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Karabiga’da çam kese böceği ile mücadele başladı

ÇANAKKALE’NİN BİGA İLÇESİNE BAĞLI KARABİGA BELDESİ ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ, ORMANLARINA ZARAR VEREN ÇAM KESE BÖCEĞİ İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

23.04.2021
83
A+
A-

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesi Orman İşletme Şefliği, ormanlarına zarar veren çam kese böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor.

Karabiga Orman İşletme Şefi Berk Bağırgan tel kafes yöntemiyle mücadele başlatarak tel kafes yaptırıp çam kese böceğinin popülasyonunun yoğun olduğu ormanlara bıraktı. Bağırgan yaptığı açıklamada: “Zararlıya karşı tel kafes yöntemi uygulanmak suretiyle doğaya uygun mücadele yürütülmektedir. Çam kese böceği, larva evresindeyken çam türlerinin ibrelerini yemek suretiyle ormanlarda zarara neden olur fakat bu zarar kalıcı değil geçicidir. Her yıl ekim ayından itibaren yumurtadan çıkan çam kese böceğinin tırtılları, nisan ayında toprağa inene kadar çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek beslenir. Çam kese böceği, kesinlikle ağacın ölümüne sebep olmaz. Mart- Nisan aylarında kurumuş gibi görünen ağaçlar, Mayıs ayından itibaren tekrar yeşile bürünmeye başlar. Çevreye olan olumsuz etkisi sebebiyle, bu böceğe karşı kimyasal mücadele yapılmamaktadır. Tel kafes yöntemi ile biyolojik mücadelede, çam kese tırtıllarına arız olan bir parazitoit böcek olan Phryx caudata, tel kafes yapılmak suretiyle korunmakta ve çoğalmasına yardımcı olunmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.