Site Rengi

DOLAR 32,5273
EURO 34,6828
ALTIN 2.488,84
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Karnavas Bezi’nin tanıtımı için imzalar atıldı

OLUR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE KUDAKA 2020 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK ALMAYA HAK KAZANAN “KARNAVAS BEZİ COĞRAFİ İŞARET ALIMI İLE PAZARLAMA VE TANITIM AMAÇLI İNTERNET SİTESİ KURULUMU” TEKNİK DESTEK PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI.

08.02.2021
83
A+
A-

Olur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve KUDAKA 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Karnavas Bezi Coğrafi İşaret Alımı ile Pazarlama ve Tanıtım Amaçlı İnternet Sitesi Kurulumu” teknik destek projesinin protokolü imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Olur İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Güney katıldı.

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum, Anadolu ile Kafkaslar ve Orta Asya arasında kültür köprüsü olmuştur. Bu sebeple de birçok alanda kültür mirası eserler ve değerler günümüze kadar ulaşmıştır. Bu eserlerden günümüze kalan en önemli kültürel miraslardan biri, Osmanlı döneminde Olur yöresine yerleşen yöre halkına ait Orta Asya Türk kültürünü yansıtan bez dokuma sanatıdır. Söz konusu bezlerin Olur ilçesine bağlı Ormanağzı (Karnavas) Mahallesinde dokunuyor olması bu el sanatı sonucu ortaya çıkan ürünlerin “Karnavas Bezi” olarak adlandırılmasına vesile olmuştur. Osmanlı devletinin son 200 yıllık döneminde ortaya çıktığı kabul edilen bu değerli el sanatları ürünü, tarih boyunca birçok alanda kullanılmış, bölgenin o dönemlerde dokuma ihtiyacını karşılamış ve yöre halkı için önemli bir gelir kaynağı olmuştur.

Proje kapsamında bu önemli kültürel mirasın, gördüğü yoğun taleple gelecek nesillere aktarılması, bölge insanına istihdam ve katma değer sağlamak için Coğrafi İşaret tescili yapılarak markalaşması, kurulacak internet sitesi sayesinde tanıtılması ve pazarlanması hedeflenmektedir. Bu kültürel zenginliğin markalaşması, tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması karnavas bezini üreten yöre halkına ve üretim sürecinde eğitim rolünü üstlenmiş Olur Halk Eğitim Merkezine de büyük destek ve katkı sağlayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.