Site Rengi

DOLAR 32,3659
EURO 35,0042
ALTIN 2.325,73
BIST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Kartallı afet gönüllülerine yönelik “Afet Anında Acil Müdahale” eğitimi

KARTAL BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARTAL’IN HER BİR MAHALLESİNDEN SEÇİLEN AFET GÖNÜLLÜLERİNE “AFET FARKINDALIK VE ACİL MÜDAHALE” EĞİTİMLERİ VERİLMEYE BAŞLANDI.

09.05.2021
116
A+
A-

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Kartal’ın her bir mahallesinden seçilen afet gönüllülerine “Afet Farkındalık ve Acil Müdahale” eğitimleri verilmeye başlandı.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü öncülüğünde geliştirilen projede, Kartal’ın 20 mahallesi için seçilen 400 kişilik gönüllü ekibin eğitimleri, 20’şer kişilik gruplar halinde periyodik olarak verilecek.

Olası bir afet durumunda Kartal’ın 20 mahallesinde hızlı, bilinçli ve organize müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi amacı ile gönüllü ekiplerden oluşan önemli bir projeyi hayata geçiren ve bu kapsamda ‘Mahalle Gönüllüleri’ ekibini kuran Kartal Belediyesi, Kanyonig Türkiye Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği ile birlikte gönüllü ekibe ilk eğitimlerini vermeye başladı.

Eğitmen Haydar Daşdan tarafından Kartal’ın 20 mahallesinden afet gönüllülerinin ilk grubuna verilmeye başlanan eğitim; teorik ve pratik olarak iki aşamada düzenlendi. Teorik eğitim kapsamında mahalle afet gönüllülerine başta deprem olmak üzere ülkede görülme sıklığı yüksek olan afetlere yönelik olarak öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, eğitmen Daşdan tarafından anlatıldı. Deprem konusuna özellikle geniş yer veren eğitmen, afet ve acil durum toplanma alanları, deprem sonrası ilk 6 saatte yapılması gerekenler, tahliye, yangın önleme, yangın söndürme ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı gibi konularda gönüllülere detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Afet anında yangın müdahale ve kurtarma tatbikatı

Yapılan tatbikatta; deprem anında acil tahliyenin nasıl yapılacağı pratik olarak işlendi ve depremin tetikleyebileceği yangın durumları ile ilgili önceden hazırlanmış senaryo başarı ile uygulandı. Ayrıca yüksekten iniş-çıkış tatbikatı ile de gönüllüler olası afet durumuna hazırlandı.

Kartallı Afet Gönüllülerinin olası bir afet anında görevlerini daha hızlı ve eksiksiz yapmalarını sağlamak amacı ile Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından verilecek olan periyodik eğitimler, 400 afet gönüllüsünün tamamına gruplar halinde verilmeye devam edecek. 400 gönüllünün tamamının Afet Farkındalık ve Acil Müdahale eğitiminden geçmesinin ardından söz konusu eğitimler, düzenli aralıklarla tekrarlanacak.

Kartal Belediyesi’nin başlatmış olduğu eğitimler ile ilgili konuşan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığından sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, “Olası bir deprem durumunda, 20 mahallemizde 400 gönüllümüz görev alacak. Bununla beraber eğitimlerimize tüm hızıyla devam ediyoruz. Yıkılan, çöken veya hasar alan binalarda ne yapılması gerektiğini, yaşanması muhtemel diğer afet durumlarında ne yapılması gerektiğini, kısaca arama kurtarmanın tüm aşamalarına dair gönüllülerimizi eğitiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanyonig Türkiye Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Haydar Daştan, “Bilindiği gibi bu yıl deprem yılı olarak ilan edildi. Kartal’da 20 mahalleden toplam 400 gönüllümüze Afet Farkındalık ve Acil Müdahale eğitimleri veriyoruz. Kartal Belediyesi’nin destekleri ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız eğitimlerde amacımız afet durumunda kendi güvenliğimiz ve çevremizdeki insanların güvenliğini sağlamak” şeklinde konuştu.

Arama kurtarma gönüllülerinden biri olan Mehmet Zeytuncu ise, “Mahallemizde, sokağımızda ve binamızda, deprem anında herhangi bir can ve mal kaybı riskinin önüne geçebilmek için gönüllüler olarak bu eğitime katılmış bulunuyoruz. Amacımız; komşularımıza, çevremizdeki insanlara bu eğitimi alarak bir farkındalık oluşturmak. Bizler de deprem riski konusunda komşularımıza faydalı olabilmek için bu eğitime katıldık. Bu eğitimlerin de güzel geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.