Site Rengi

DOLAR 32,4532
EURO 34,7313
ALTIN 2.441,41
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Katma değeri yüksek ürünler yetiştirilecek

DÜZCE BELEDİYESİ, TARIMSAL KALKINMA MERKEZİ PROJESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI. PROJE İLE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETİLEREK DEZAVANTAJLI KİŞİLERİN İSTİHDAM EDİLMESİ SAĞLANACAK.

Katma değeri yüksek ürünler yetiştirilecek
07.06.2021
136
A+
A-

Düzce Belediyesi, Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitim programı başladı. Proje ile katma değeri yüksek ürünler üretilerek dezavantajlı kişilerin istihdam edilmesi sağlanacak.

Düzce’de dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilen Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği için eğitim programı düzenlendi. Dezavantajlı gruplar içinde olan 15 kadın ve 15 aileye kalıcı istihdam oluşturulması amacıyla başlatılan projenin eğitim programı Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli’nin açılış konuşması ile başladı. Hem istihdam oluşturulması hem de katma değeri yüksek ürünlerin Düzce’de yetiştirilmesi için projeye başladıklarını kaydeden Gösterişli, “Özellikle dezavantajlı hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, onları istihdama katmak için böyle bir projeyi paydaşlarımız ile başlattık. Nitelikli ve katma değeri yüksek bitkileri yetiştirerek ilimizin de adını duyuracağız” ifadelerinde bulundu.

Teorik eğitim veriliyor

Açılış konuşmasının ardından Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakır, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği hakkında katılımcılara teorik bilgiler vererek onların sorularını yanıtladı. 60 dönümlük arazi üzerinde Düzce Üniversitesi’nin teknik desteği ile tıbbi adaçayı, melisa, nane, tıbbi kekik, safran, salep ve biberiye bitkileri Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında yetiştirilecek.

1 Milyon 300 bin liralık projenin yaklaşık 1 Milyon lirasının SOGEP’den hibe olarak alındığı Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesinde; Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve TSO’nun işbirliğinde hazırlanan ve Formlife ile Beltur A.Ş.’nin iştirakçi olarak yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.