Site Rengi

DOLAR 32,3747
EURO 34,7361
ALTIN 2.394,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kayaların usta tırmanıcıları

GÜMÜŞHANE DAĞLARININ SÜSÜ OLARAK NİTELENDİRİLEN, KAYALARIN USTA TIRMANICILARI OLAN YABAN KEÇİLERİNİN SARP KAYALIKLARDAKİ MÜTHİŞ HÜNERLERİ KAMERALARA YANSIDI.

04.03.2021
98
A+
A-

Gümüşhane dağlarının süsü olarak nitelendirilen, kayaların usta tırmanıcıları olan Yaban Keçileri’nin sarp kayalıklardaki müthiş hünerleri kameralara yansıdı.

Sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren ve kayaların usta tırmanıcısı olan yaban keçilerinin her hali Gümüşhane’de kayıt altına alınmaya devam ediyor.

Gümüşhane’nin hemen her bölgesinde gözlenen ve il genelindeki sayıları 800’e yaklaşan yaban keçilerinin dik ve dümdüz kayalardaki yaşamlarından bir kesit Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Görüntülerde yaban keçilerinin yuvaları olan sarp ve yüksek kayalıklarda sürü halinde gezmeleri, dik ve düz kayalarda korkusuzca oynamaları, atlamaları kameralara yansıdı.

Yaşam alanları olan kayalıkların renginde oldukları için fark edilmeleri çok zor olan yaban keçilerinin görüntüleri Gümüşhane DKMP Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kayda alınırken, sosyal medyada büyük beğeni toplayan görüntülerde dik ve dümdüz kayalardaki çevikliğiyle gezen yaban keçileri izleyenlerde hayret ve şaşkınlığa neden oluyor.

Coğrafyasının yüzde 60’ını oluşturan dağlarda son yıllarda sayıları hızla artan yaban keçilerine ev sahipliği yapan, 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar oluşan rakım farkı, Türkiye’de görülen üç iklim türünden ikisi olan karasal iklim ve Karadeniz ikliminin görüldüğü Gümüşhane’de yaban keçisi koruma ve gözlem çalışmalarının sürekli yapılması, vatandaşların da bu konuda hassas olması nedeniyle kaçak avlanma oranı en az olan hayvanlar arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.