Site Rengi

DOLAR 32,5874
EURO 34,7793
ALTIN 2.506,64
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kazı çalışması yaparken, antikacı oldu

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE YAŞAYAN 55 YAŞINDAKİ İBRAHİM BAYRAK, 30 YILLIK HAFRİYAT MESLEĞİ SIRASINDA YAPTIĞI KAZI ÇALIŞMALARINDA BULUNDUĞU ANTİKALARI BİRİKTİREREK EVİNİN BAHÇESİNDEKİ BİR KÖSEYİ MÜZEYE ÇEVİRDİ.

12.02.2021
75
A+
A-

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki İbrahim Bayrak, 30 yıllık hafriyat mesleği sırasında yaptığı kazı çalışmalarında bulunduğu antikaları biriktirerek evinin bahçesindeki bir köseyi müzeye çevirdi.

Ünye’nin Güzelyalı Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Bayrak, 30 yıl önce başladığı hafriyat kazı çalışması sırasında bulduğu eserleri tek tek biriktirmeye başladı. Antika merakı sayesinde tarihi eşyaları biriktiren Bayrak, yakın aile dostları ve kendi ailesinin de desteğini alarak evinin bahçesindeki kulübeyi müzeye çevirdi.

“Tarihi merak kazı çalışmasında başladı”

30 yıl önce hafriyat işinde kazı çalışması yaparken tarihi eşyaları biriktirmeye başladığını ifade eden İbrahim Bayrak, “Çocukluğumdan itibaren Güzelyalı Mahallesi’nde yaşıyorum. Okul yıllarımdan sonra meslek olarak hafriyat işine başladım. 30 yıla yakında bu meslekte bir emeğim geçti. Şu anda köyde bu tarihi eşyaları biriktirdiğim evimde yaşıyorum. İlk kazı çalışmamı Akkuş’un Karaarmut bölgesinde yol genişleme yaparken muhtemelen Ermenilere ait olduğu sanılan kazı esnasında çıkan top mermileri buldum. Daha sonra farklı inşaat alanında tarihi el yayıkları, çanak ve çömlekler buldum. Bunlara baktık eve getirdik ve bizde merak uyandırdı” dedi.

“Öğretmenler burada ders vermek istedi”

Tarihi eşyaların bulunduğu alanda çevre okullarından öğretmenlerin ders anlatmak istediğini söyleyen Bayrak, “Buraya gelen arkadaşlarım bana destek olarak yanımda durdular. Bazen onlarda eski antika eşyaları bana getirdi. Bölgemizde bulunan yatılı öğrenciler ve öğretmenleri tarih dersi ile sanat tarihini burada ders olarak anlatmak istediklerini söylediler. Çocuklarım ilk bu durumdan haberdar değillerdi fakat haliyle onlarda bana destek oldular. Daha sonradan haberi olan arkadaşlarımızın bazı ufak tefek hediyeleri oldu” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.