Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Keçiören’deki yaz bostanında turfanda mutluluğu

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI TURGUT ALTINOK, HİZMET İÇİ İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI VE TOPLUMU ÜRETİME TEŞVİK ETMEK İÇİN BAĞLUM’DA 19 BİN METREKARELİK ALANA KURULAN YAZ BOSTANINDA TURFANDA YAPILDIĞINI BELİRTTİ. ALTINOK, “ÜLKEMİZ, VERİMLİ TOPRAKLARI VE 4 MEVSİMİYLE BİRÇOK TEMEL GIDA ÜRÜNÜNÜN ÜRETİMİ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR. BİZ DE KEÇİÖREN BELEDİYESİ OLARAK KURDUĞUMUZ BOSTANIMIZDAN İLK HASATLARIMIZI ALDIK. BOSTANIMIZ BEREKETLİ OLSUN” DEDİ.

Keçiören’deki yaz bostanında turfanda mutluluğu
29.06.2021
87
A+
A-

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, hizmet içi ihtiyaçların karşılanması ve toplumu üretime teşvik etmek için Bağlum’da 19 bin metrekarelik alana kurulan yaz bostanında turfanda yapıldığını belirtti. Altınok, “Ülkemiz, verimli toprakları ve 4 mevsimiyle birçok temel gıda ürününün üretimi için büyük bir şanstır. Biz de Keçiören Belediyesi olarak kurduğumuz bostanımızdan ilk hasatlarımızı aldık. Bostanımız bereketli olsun” dedi.

İlçeye bağlı köylerde organik tarımı teşvik etmek için fide, tohum, fidan ve gübre desteğiyle çiftçilerin yanında olan Keçiören Belediyesi, ilçede 19 bin metrekarelik alana kurulan yaz bostanından yeşil soğan ve kabak hasadı yapmaya başladı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaz bostanından turfanda yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken burada üretilen sebzelerin belediye yemekhanesi ve hizmet içi diğer birimlerde kullanılacağını söyledi.

Verimlilik için sıkı kontrol

Bostandaki verimliliği artırmak için üretimlerin ziraat mühendislerinin kontrol ve denetiminde yapıldığını da hatırlatan Altınok, “Yerli ve milli ata tohumumuzu yaygınlaştırmalıyız. Hem sağlığımız için hem de ekonomik gelir anlamında genleriyle oynanmamış olan tohumlarımızı önümüzdeki yıllarda da üreterek gelecek nesillere miras olarak bırakmalıyız. Bostanımızdaki verimliliği artırmak ve üretimlerimizi profesyonel ölçekte gerçekleştirmek için mühendislerimiz tarafından takip ve kontrol sürecini sağlıklı bir şekilde işletiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.