Site Rengi

DOLAR 32,5431
EURO 34,8206
ALTIN 2.432,77
BIST 9.707,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde üniversite hayatı ve sonrası anlatıldı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE “ÜNİVERSİTE HAYATI VE SONRASINA DAİR” BAŞLIKLI SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

27.04.2021
100
A+
A-

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Üniversite Hayatı ve Sonrasına Dair” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Üniversite Hayatı ve Sonrasına Dair” başlıklı söyleşi, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bektaş’ın yönlendiriciliği ve Aarhus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gümüş’ün sunumuyla gerçekleştirildi.

Konuşmasının başında kendi eğitimi sırasında yaşadıklarına değinen Gümüş, akademik yaşam ve yüksek lisans sonrası süreçlere değindi. Özelde eğitim fakültesi genelde ise tüm öğrencilerin eğitim süreçlerinde içsel motivasyona sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Gümüş, kültürel, bireysel, ailevi değişkenlerin de önemli unsurlar olduğunu ifade etti. Güven, Zekanın eğitim ve lisans üstü süreçlerde tek başına yeterli olmadığı ve hala tartışmaya açık bir konu olduğunu, ülkeler arası bazı karşılaştırmalar yaparak örnekler üzerinden açıkladı. Kültürün ülke içinde ve ülkeler arası farklılıklar içerdiğini belirten Gümüş, Türkiye’de öğrencilerin belirsizliklerden kaçındıkları için gerekli cesareti gösteremediklerini belirtti.

Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını; fakat aynı zamanda karmaşıklaştığını ifade eden Gümüş, yabancı dil bilmenin doğru bilgiye ve kaynaklara ulaşmadaki önemini vurguladı. Araştırmacı olmak, nerede ve hangi alanlarda yüksek lisans yapacağına karar vermek, bilgiyi karşılaştırarak doğrulamak, kendi ayakları üzerinde duracak cesarette olmak gerektiği gibi konular üzerinde de durulan söyleşi, teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.